Sel bölgesinden dram bayılttı

BATMAN (İHA) - Bakanların sel bölgesindeki incelemeleri sırasında bayılan 2 çocuk annesi selzede Leyla Gök, selin sadece eşyalarını değil, 10 yılda aldığı 2 çift bileziğini ve paralarını da alıp götürdüğünü söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte sel bölgelerinde inceleme yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sorununu dinlediği Leyla Gök isimli bayan, fenalaşarak bayılmıştı. O anı değerlendiren Gök, bakan ile görüştüğünde aniden fenalaştığını ve bir şey hatırlamadığını söyledi. Sel öncesi doktora gittiğini ve ilaç aldığını ifade eden Gök, şöyle konuştu: "Zaten hastaydım ve ilaç alıyordum. Sel olduktan sonra çamur içinde günlerce temizlik yaptım. Bakanı karşımda görünce yaşadıklarımı anlatmak istedim. Sel gecesindeki korkunç manzara ve sonrasındaki yaşadıklarım, film gibi gözümün önüne geldi. Derdimi anlatamadan bayılmışım" dedi.

Reklam
Reklam

"İki çift bileziğim vardı, o da gitti"

12 yıllık evli olduğunu ve 2 çocuğunun bulunduğunu belirten Leyla Gök, bugüne kadar sadece 2 çift bilezik biriktirebildiğini, bu bileziklerin de sel sularına kapıldığını söyledi. Kirada oturduklarını ve eşinin serbest çalıştığını kaydeden Gök, "Eşim, serbest meslek çalışıyor. 12 yılda biriktirdiğimiz 10 bin YTL civarında paramız vardı. Hayalimiz, derme çatma bir ev almaktı. O da sele gitti. Çırılçıplak kaldık. Şimdi komşularımıza sığınıp yatıyoruz. Devletten sadece bir ev istiyorum" diye konuştu. Çamur deryasında eşyalarını yıkayan Leyla Gök, eşi ve çocuklarıyla birlikte geceleri komşularına sığınıyor.

Gök'ün eşi Fuat Gök de, tüm biriktirdiklerini yitirdiklerini ve açıkta kaldıklarını ifade ederek, devletin yaralarını sarmalarını beklediklerini ve eşi gibi sadece ev istediğini söyledi.