Sel Felaketi Dolayısıyla Samsun'a 11,2 Milyon Lira-Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç'ın GirişimiyleSamsun'daki Sel Felaketinin Yaralarının Sarılması Için Maliye Bakanlığı'ndan Samsun İl Özel İdaresi'ne 11,2 Milyon Lira Kaynak Aktarılacak

Samsun ve ilçelerinde, Temmuz ayında yaşanan sel felaketi sonrası oluşan zararın telafisi için, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın girişimiyle,

Samsun ve ilçelerinde, Temmuz ayında yaşanan sel felaketi sonrası oluşan zararın telafisi için, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın girişimiyle, Maliye Bakanlığı hesabından Samsun İl Özel İdaresi'ne 11,2 milyon lira aktarılacağı öğrenildi.

Temmuz ayında il genelinde yaşanan sellerde birçok iş yeri ve konut zarar görmüş, selin yaşandığı gün Bakan Suat Kılıç da bölgeye gelerek incelemelerde bulunmuştu.

Aynı günlerde sel felaketinin sebep olduğu hasarlara ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıç, "Samsun'da doğal afetin neticesinde hasar gören konut sayısı 367, hasar gören iş yeri sayısı 333, imalatlarda kullanılan depoların adeti 138, 3 cami, 1 okul, 1 spor solunu ve çok sayıda köprü hasar görmüş durumda. Bütün bu hasarları ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gayretli çalışmalar yürütülüyor" şeklinde konuşmuştu.

Reklam
Reklam

İlk etapta Başbakanlık'tan Samsun Valiliği'ne 2,5 milyon lira gönderildiğini söyleyen Kılıç, bu ödeneklerin devam edeceğini, hasar gören iş yerleri ve konutlarla ilgili tespitlerin devam edeceğini aktarmıştı.

Selin ardından bütün ihtimallerin, bütün kaygıların, akıllara düşen bütün soruların enine boyuna devletin kurumları tarafından değerlendirileceği yönünde açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, yapılması gerekenlerin harfiyen yerine getirileceğini vurgulamıştı.

-11,2 milyon lira Samsun İl Özel İdaresi hesabına aktarılacak-

Edinilen bilgiye göre, Bakan Kılıç bu açıklamalarının ardından bölgede yaşanan sel felaketinin zararının telafisi için, zararın tespit edilmesi yönündeki durumu Bakanlar Kurulu'na taşıdı.

Zarar ziyan raporlarını Bakanlar Kurulu'na sunan Bakan Kılıç, hasarın telafisi yönünde karar alınmasını da sağladı.

Bakan Kılıç'ın girişimiyle Samsun'un köylerindeki yolların, menfezlerin, köprülerin, kanalizasyon ve içme suyu hatlarında oluşan yıkımların telafisi için 11,2 milyon lira, Maliye Bakanlığı'ndan İl Özel İdaresi hesabına aktarılacak.

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: