Sel felaketini yaşayan Antalya, Van’ın yaralarını sarmaya koştu

Van’daki depremin ardından yardım için harekete geçen ilk illerden biri de Antalya oldu. Geçen hafta...

Van’daki depremin ardından yardım için harekete geçen ilk illerden biri de Antalya oldu. Geçen hafta içinde büyük bir sel felaketi yaşayan ve 6 vatandaşını kaybeden Antalya, kendi yaralarını tam olarak sarmadan Van’ın yardımına koştu. Selde kaybolan iki kişiyi arama çalışmalarına katılan Antalya, Konya, Afyon, Ankara’nın arama kurtarma ekipleri çalışmalarına ara vererek Van’a hareket etti. Otelciler, sabaha kadar uykusuz çalışarak hazırladıkları 10 bin kumanyayı depremin vurduğu şehre gönderdi. Yardımları bununla sınırlamayan Antalya’dan Van’a 10 ton yaş sebze meyve ulaştırıldı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen turizm şehrinin yardımlarının bununla sınırlı kalmayacağını belirterek, Van’a prefabrik evlerden oluşan ‘Antalya Mahallesi’ kurmayı düşündüklerini söyledi.
Zeytin ve Zeytinyağı Sektöre 10. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı’nda konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin içini sızlatan Van depremiyle ilgili yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Deprem haberinin duyulmasının ardından Antalya Kriz Merkezi’ni acilen topladıklarını ve yapılacakları planladıklarını anlatan Altıparmak, “Otelcilerimize telefon açıp ‘ne yapıp edip kumanyaları hazırlayın’ dedik. Belediyemiz bir taraftan otelcilerimiz diğer taraftan seri bir şekilde sabaha kadar, yatmayan personelleriyle sabah saat 7.30’da havalimanına kumanya yetiştirdik. Kızılay 500 istemesine rağmen Antalya’dan 10 bin kumanya yola çıktı. Sabah saat 9.30’da Antalya’nın kumanyaları Van ve Erciş’te dağıtılıyordu. Bunun için Antalyalı turizmcilere, sanayicilere, hemşerilerime şükran borçluyum.” diye konuştu.
Geçen hafta yaşadığı büyük sel felaketinin ardından kendi yaralarının sarma gayreti içindeki Antalya’nın depremin yaralarını sarmak için çaba sarf etmesinin takdire şayan olduğuna dikkat çeken Altıparmak, turizm şehrinin bundan sonra da yardımlarda en önde yer alacağını vurguladı. Altıparmak şöyle devam etti: "İnanıyorum ki bundan sonraki yardımlarda da Antalya yine en ön planda, bu yardımseverliğini gösterecektir. Bundan sonra gıdadan, battaniyeden, ısınmaktan öte barınmak zorunluluk haline gelecek, büyük önem arz edecek. Bu çerçevede o yardımı da biz organize ederek beraberce, belki orada gücümüzün yettiğince ev, evler belki bir mahalle yapmak, Antalya mahallesi yapmak gibi bir sorumluk altına gireceğiz. Ne kadarını yapabilirsek, yapmaya çalışacağız."
Toplantı çıkışında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Altıparmak, "Bu bir dilektir. 3 ev yaparız, 5 ev yaparız, bilemiyorum. Orada bir ihtiyaç var. Bu ihtiyaç için iş adamlarımızla sivil toplum örgütlerimizle görüşeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Turizmcilerimizin, sanayicilerimizin iş adamlarımızın ciddi gayretleri var. İnşallah iyi sonuç alırız." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz