Sel Köyü Yerle Bir Etti

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Koruoba ve Sinekçi köyleri, sabah saatlerinde başlayan yağmurun etkisiyle sular altında...

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Koruoba ve Sinekçi köyleri, sabah saatlerinde başlayan yağmurun etkisiyle sular altında kaldı. Büyük hasarın oluştuğu köylerde kayıp kadınları arama çalışmaları sürüyor.

İlçeye bağlı Sinekçi köyünde sel sularına kapılarak kaybolan Tülay Töre ile Koruoba köyünde kaybolan Fatma Metin’i arama çalışmaları sürüyor. Sel, Koruoba köyünde büyük maddi hasara sebep oldu. Birçok ev sular altında kalırken, otomobil ve traktörler de sel sularına kapılarak sürüklendi.

Biga Kaymakamı Fatih genel, Koruoba köyünde incelemelerde bulundu. Genel, “En çok hasarımız bu köyde. Bir vatandaşımız kayıp. Umarım onu sağ salim buluruz. Maddi hasar da çok, ama onlar zamanla kapanır. Umarım hem burada, hem de Sinekçi köyünde kayıp olan vatandaşlarımıza sağ salim ulaşırız” dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar selin bir anda başladığını söyledi. Fatma Metin’i evinin önünde gördüğünü anlatan bir yakını, “Kapının önündeydi, birden sulara gömüldü. Boğazına kadar suya batınca, 'Kapının koluna tutun' diye bağırdık. Kocası da kurtarmaya çalışıyordu. Sel kapıyla birlikte götürdü” dedi.

Her iki köyde de hasar tespit çalışmaları başlatılırken, jandarma ve arama kurtarma ekipleri, kayıp iki kişiyi bulmaya çalışıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: