Sel Mağdurlarının Zarar Tespitine Başlandı

Van’da dün etkili olan sağanak yağış sonucu işyerleri sel sularından dolayı zarar gören Aydın Talay...

Van’da dün etkili olan sağanak yağış sonucu işyerleri sel sularından dolayı zarar gören Aydın Talay Yeraltı Çarşısı esnafının zarar tespit çalışmalarına başlandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve beraberinde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karaduman ile belediye, Defterdarlık, AFAT ve Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri görevlileri ile çarşı esnafını ziyaret etti. Sel suları altında kalan işyerlerini tek tek dolaşarak esnaflara geçmiş olsun dileğinde bulunan heyet, esnaflarla bir de toplantı yaptı.

Reklam
Reklam

Dün yaşanan sel felaketinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren VATSO Başkanı Nadiroğlu, Valimizin sağduyulu yaklaşımları sonucu Belediye, Defterdarlık, İl Özel İdaresi, AFAD, Çevre ve Şehircilik müdürlükleri, VATSO ile Aydın Talay Yeraltı Çarşısı Derneği Yönetim Kurulu’nda oluşan bir komisyon kurarak çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Komisyonun yapacağı çalışma sonucu esnafların zarar ziyanları tespit edilerek hazırlanacak bir raporla Valiliğe sunacaklarını anlatan Nadiroğlu, "Bu zarar ziyan tespiti tamamen Sayın Valimizin sağduyulu yaklaşımları sonucu yapılıyor. Ancak zarar ziyan tespiti yapılırken, esnaflarımız afakî rakamlar yerine gerçek zarar ziyanını beyan etmesi durumunda çalışmaların daha hızlı yürütülecek." dedi.

Ödeme vadesi gelmiş çek ve senetleri olduğunu ifade eden esnaflar ise zarar ziyanlarının yanı sıra iş kayıpları olduğunu da ifade ederek, işyerlerinin temizlenmesi için zarar ziyan tespitini bir an önce tamamlanmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: