Sel Ve Don Üretimi Vurdu, Sevgililer Günü Çiçekleri Ithal Edildi

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, Çiçekçiliğin söz sahibi illerinden bir olan Yalova’da kış nedeniyle gül üretimi yapılamıyor. Bunun yanı sıra Türkiye’de gül üretiminin

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, Çiçekçiliğin söz sahibi illerinden bir olan Yalova’da kış nedeniyle gül üretimi yapılamıyor. Bunun yanı sıra Türkiye’de gül üretiminin merkezi olan Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki illerde ise bu yıl istenilen verim alınamadı. Durum böyle olunca da Sevgililer Günü için çiçekler yurtdışından ithal edildi. Yurtdışından çiçek ithal eden 'İstanbul Plant' firmasının sahibi Ali Osman Çakıcı şunları söyledi:
"Buradaki çiçeklerin tamamı yurtdışından, Hollanda’dan ithal geliyor. Sevgililer Günü’ne özel gelen ürünler var. Sevgililer Günü’ne özel kırmızı güller ağırlıkta ama, bunun dışında da bazı ürünler var. Kış şartlarında Yalova’da gül üretimi bitiyor. Daha çok Adana, Mersin, İzmir, Antalya’dan güller geliyor. Bu sene don, lodos akabinde güney tarafından oluşan sellerin seralardaki zararları çok büyük oldu. Talep dengesine göre arzı sunulamadığı için mecburen dış piyasadan talep edildi. Bu sene daha fazla ithalat gerçekleşmiştir. Kesme çiçek ve saksı çiçekteki ithalat bu yıl daha fazla."
EN ÇOK TALEP KIRMIZI GÜLE
Sevgililer Günü’nde en çok gülün talep gördüğünü ifade eden Çakıcı, "En çok kırmızı gül talep görüyor. Ardından ise gülün diğer renkleri. Bunun yanı sıra orkide en talep gören çiçek. Bu sevgililer Günü’nde ağırlıkta ithal ürünler piyasada. İç piyasa çok yetersiz kaldı. Özel tasarım ürünler Sevgililer Günü’ne özel getirildi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: