Sel ve heyelan 2 can aldı

Giresun'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış heyelan ve dere taşkınlarına neden oldu, 2 kişi öldü.

Giresun'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış heyelan ve dere taşkınlarına neden olurken, meydana gelen sel ve heyelanlarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen sağanak yağış Keşap ilçesindeki Kargın Deresi'nin taşmasına sebep oldu. Kargın Deresi'nin taşması sonucu üç ev kullanılmaz hale gelirken, sele kapılan bir kadın ölü olarak bulundu. İlçenin Güney Köyü'nde yalnız yaşayan Emine Şahin'in (67) Kargın Deresi'nin taşması sonucu evi yıkılırken, sel sularına kapılan yaşlı kadının cesedi Keşap ilçesi sahilinde balıkçılar tarafından bulundu. Ayrıca Giresun merkeze bağlı Sarvan Köyü'nde dün sağanak yağış öncesi evden çıkan ve kalp hastası olduğu öğrenilen Hüseyin Sıtkı Cebeci (79) ise sağanak yağış sonrası ölü olarak bulundu.

Reklam
Reklam

Yağlıdere ilçesinde ise mahalle ve köy yollarında büyük hasar oluşurken, bir çok mahalleye ulaşım sağlanamıyor ve ilçeye içme suyu verilemiyor.

Öte yandan Giresun Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise şehir merkezinde hayatın normale dönmeye başladığı belirtilerek yaklaşık 400 kişilik belediye ekibinin selden dolayı şehir merkezindeki çamur birikintilerinin temizlenmeye devam edildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz