Selam Filminden Etkilenen 11 Yaşındaki Semih, Pakistan’a Su Kuyusu Açtıracak

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi’nin minik gönüllüsü Semih Soytürk (11), Pakistan’da su kuyusu açtıracak....

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi’nin minik gönüllüsü Semih Soytürk (11), Pakistan’da su kuyusu açtıracak. Bursa Özel Nilüfer İlkbahar Koleji 5. sınıf öğrencisi Semih Soytürk, mart ayında vizyona giren ‘Selam’ filmindeki öğretmenin annesinin evin faturalarını geciktirip su kuyusu için para biriktirmesinden etkilenerek yurtdışında su kuyusu açtırmaya karar verdi. Başta anne ve babası olmak üzere yakınlarından ve okul arkadaşlarından para toplayan Semih, kuyu için gerekli olan 5 bin 400 lirayı biraraya getirmeyi başardı.

Reklam
Reklam

40 KİŞİDEN TOPLADI

Yaklaşık 40 kişiden 1 ay gibi kısa bir sürede topladığı 5 bin 400 TL’yi su kuyusu açılması için Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi yetkililerine teslim eden minik Semih en önemli desteği babasından aldığını vurgulayarak, “5-10 TL veren insanlar su kuyusu açtırdıklarına inanmayabilir ancak su kuyusu açıldıktan sonra derneğin vereceği sertifika ile ne kadar hayırlı bir iş yaptıklarını daha iyi anlayacaklarını düşünüyorum.” diye konuştu.

YENİ HEDEFİ YETİM KAMPANYASI

Semih Soytürk, bundan sonrada biriktireceği harçlıklarımla derneğin yetim kampanyasına destek vereceğini sözlerine ekledi.
Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri de Semih Soytürk’ü bu güzel davranışından dolayı tebrik etti. Semih Soytürk’ün davranışının diğer öğrencilere de örnek olması gerektiğini aktaran yetkililer, bağış makbuzunu kendisine teslim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: