Selanik, Samsun İle Yakınlaşmak İstiyor

Samsun Mübadele Derneği ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği bir organizasyonla kente gelen Yunanistan...

Samsun Mübadele Derneği ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği bir organizasyonla kente gelen Yunanistan heyeti, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı(TSO) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Selanik Belediyesi Kültür ve Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Spyridon Pengas, Selanik ile Samsun'u yakınlaştırmak istediklerini söyledi.

Aralarında otel, acente sahipleri ile basın mensuplarının da bulunduğu Yunanistan'ın Selanik kentinden gelen heyet, Samsun Mübadele Derneği Başkanı Salih Meriç ve Başkan Yardımcısı Ersin Kasap ile birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kemal Şahin ile görüştü. Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Kemal Şahin, "Sizleri bugün odamız çatısı altında ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerin de bildiği gibi iki komşu ülke insanı arasında geçmişten gelen güçlü bağlar var. Bu ziyaretler ve görüşmelerle bağlarımızı daha da güçlendireceğimizi umuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Heyet adına konuşan Selanik Belediyesi Kültür ve Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Spyridon Pengas, "Sizinle beraber çalışmak istiyoruz. Selanik bildiğiniz gibi Kuzey Yunanistan'ın en büyük liman kenti. Yunanistan'ın kuzey kapısı olan Selanik'in ihracat rakamları da çok iyi. Çok özel bir kent olan Selanik çok daha dinamik bir şehir olmaya çalışıyor. Her alanda yeni yeni projeler üretmeye çalışıyoruz. Selanik'le, Samsun'u yakınlaştırmak istiyoruz. Beraber sinerji içinde çalışabiliriz. Şehir olarak bir turizm projemiz var. Sizlere her zaman kapımız açık ve şehrimize bekliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra ise Samsun TSO Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Okan Gümüş, kent ekonomisi hakkında misafirlere bilgi verdi. Ziyarette hazır bulunan ile Samsun TSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Samsun Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya da kentin turizm potansiyeli hakkında misafirleri aydınlattı. Ardından ise Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kemal Şahin ile Selanikli misafirler günün anısına birbirlerine hediye verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: