Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür: -"Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kavga ediyoruz sanılsa dabirlikte çok yararlı işler yapıyoruz"

İZMİR (A.A) - Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kavga ediyoruz sanılsa da birlikte çok yararlı

İZMİR (A.A) - Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kavga ediyoruz sanılsa da birlikte çok yararlı işler yapıyoruz" dedi.

Selçuk Belediyesi'nin esnafla biraraya geldiği toplantılardan beşincisi Efes Antik Kenti girişindeki esnafın katılımıyla belediye binasında yapıldı. Toplantıda Ülgür, Efes Alan Yönetimi, yeni garaj yeri gibi konularda esnafı bilgilendirdi.

Efes Alan Yönetimi Planı'nda "son viraja girildiğini" ifade eden Ülgür, planlama çalışmasının 4 yıldır sürdüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Ülgür şöyle konuştu:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kavga ediyoruz sanılsa da birlikte çok yararlı işler yapıyoruz. Örneğin bu süreçte Alan Yönetimi Başkanı olarak müze müdürümüzü atadık. 18 kişilik bir danışma kurulu oluşturduk. Sonra icra komitesi atayacağız. Alandaki iş ve işlemleri yürütecek icra komitesinde sivil toplum örgütü temsilcileri de olacak ve kararlar alınırken esnafın da, belediyenin de düşünceleri alınacak. Efes'in arkasında UNESCO gibi uluslararası bir güç olacağı için yerel ve merkezi yönetimin müdahaleleri sınırlandırılacak. Sonra Efes'in kaynaklarının nasıl kullanılacağı belirlenecek. Efes'ten kazanılan para Efes'e aktarılsın istiyoruz. Efes'in tanıtımına, restorasyonuna, korunmasına harcansın istiyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: