Selçuk Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı

Selçuk Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Selçuk Vergi...

Selçuk Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Selçuk Vergi Dairesi denetim elemanları ile aralarında yaşanan gerginlikle ilgili meclis üyelerini bildirdi.

Basına da yansıyan gelişmelerin Hal binasında ihracata hazırlanan iki TIR'ın denetlenmesi sırasında, oradaki tüm işçilerin kimlikliklerinin istenmesiyle başladığını dile getiren Başkan Ülgür, böyle bir olayın yaşanmasından üzüntü duyduğunu kaydetti. ülgür, şöyle konuştu: “Olay günü saat 12.10’da belediye binasından çıkmadan önce sekreterime bir telefon geldi ve Vergi Dairesi görevlilerinin eski hal binasında ihracata hazırlanan iki TIR’ı denetledikleri, bunun yanında da orada çalışan bütün işçilerin kimliklerini istedikleri yolunda bilgi verildi. Öğle saati olması nedeniyle ilgili memurumuz görev başında olmadığı için biz de yemeğe giderken uğrayıp duruma bakalım dedik. Biz eski hal binalarına girerken, AKP'li Belediye Meclis üyesi Ertan Serbest hal binası içinden çıkıyordu. Olay yerine gidip bir ilgili memura sıkıntı olup olmadığını sordum, herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Olay yerinde çalışan 20’ye yakın işçiye yaklaşıp kolay gelsin dileklerimi ilettim. İşçiler bana; denetim için gelen memurun işçilerin kimliklerini istediğini, onların da vermek istemediğini söylediler. Aralarından bir tanesi de ‘benim kimliğimi aldı, ama geriye vermiyor’ dedi. Ben de ilgili memura şunu izah ettim; bu kimlikleri alıp bakabilirsiniz ama, alıkoyamazsınız, buna yetkiniz yok dedim. O’da bana; ‘benim burada her şeye bakmaya, her şeye el koymaya hakkım var’ dedi. Ben de ilgili memura istediği evrakları sordum. Sevk irsaliyesi, TIR’a yüklenen malın irsaliyesi, yüklenen malın faturası ve yüklenen malın belediyeye ücretinin ödenip ödenmediği ile ilgili tahsilat makbuzunu istediğini söyledi. Ben de kendisine, bunların hiçbirini isteyemeyeceğini söyledim. Ancak buna rağmen yine de irsaliyeyi gösterebiliriz dedim. Bu konuda Vergi Kanunu'nun 168. Maddesinin bu evrakları kimin, hangi mevkideki kişilerin isteyebileceği çok açık bir şekilde ifade edildiğini hatırlattım. İlgili memur; ‘ben burada her şeye bakarım, senin görevin de belediye başkanı olarak benim burasını denetleyecek ortamı sağlamaktır’ şeklinde bana sürekli talimatlar veriyordu. Ben söz konusu memur ile ilgili bazı esnaflarımızdan birtakım çalışmaları hakkında duyumlar almıştım. Bundan iki ay önce de benim işyerimi denetlerken, Vefa Ülgür kim diye sorduğunda; benim belediye başkanı olduğumu söylüyorlar. Bu kez 'O’nu buraya çağırın’ diyor. İşyerindeki arkadaşlarımız şu anda başkanı bulamayız demelerine rağmen, ilgili memur; ‘öyle yok, hem burada yolunu bulacak, hem belediye başkanlığından yolunu bulacak’ şeklinde konuşmasını hatırlattım kendisine. Bu arada ilgili memur iyice gerildi ve ‘benim burada can güvenliğim yok, polis çağırın, davacı olacağım sizden’ şeklinde söylenmeye başladı ve polisi çağırdı. O’nu ittiğim doğru, ama vurmadım. Polis nezaretinde kontrol yapmaya başladı. Ama hiçbir şeye de bakmıyor. Buna rağmen “burada kontrol yapma ortamı olmadığından kontrolü yapamıyorum” şeklinde rapor tuttu. Rapor tutulurken ben olay yerinden ayrıldım.”

Reklam
Reklam

"RAPORU VEREN DOKTORUN TAYİNİ ÇIKTI"

Olay yerinden ayrıldıktan sonra Selçuk Vergi Dairesi Müdürünü ziyaret ettiğini, ancak kurum müdürünün İzmir’de toplantıda olması nedeniyle görüşemediğini, kendisine not bırakarak ayrıldığını belirten Başkan Ülgür, buna rağmen herhangi bir irtibat kuramadıklarını, aynı gün saat 17.10’da tekrar Vergi Dairesi'ni arattırdığını, bu kez de müdürün toplantıda olduğu haberini aldığını söyledi. Bir sonraki gün saat 17.10’daki toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, ilçe yöneticisi Orhan Sarıgüzel, AK Parti'li Belediye Meclis üyesi Ertan Serbest, Maliye Müdürü ve ilgili görevli memurun İlçe Emniyet Müdürlüğünde olduğunu öğrendiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür; olayın ertesi günü Vergi Dairesi Müdürü ile tekrar randevu talebinde bulunduklarını, bu talep üzerine Vergi Dairesi sekreteri aracılığıyla gelen cevapta "Müdür beyin kendileriyle görüşmek istemediğini, görüşme söz konusu olmadığını" ilettiklerini, kendisinin de bunun üzerine CH'liP Belediye Meclis üyeleri ile birlikte randevusuz bir şekilde Vergi Dairesi'ne gittiğini söyledi. Ancak yine de Vergi Dairesi Müdürü ile görüşemediklerini ifade eden Başkan Ülgür, bu sorunun Vergi Dairesi ve Belediye Başkanı tarafından çözümlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Vergi Dairesi müdürüne 5 ayrı soru ilettiklerini, ama yine de herhangi bir geri dönüş olmadığını kaydeden Başkan Ülgür, bu süreç içerisinde olayın yargıya intikal ettiğini, bu bağlamda bir sağlık raporu olduğu, raporda ilgili memurun göğsünde 30 cm. morluk bulunduğunun belirtildiğini söyledi. Başkan Ülgür, “Ben ilgili memuru gırtlağından tutup sadece ittim. Ama raporda 30 cm. morluk olduğu, 1 cm. derinliğinde, 4 cm. uzunluğunda kesik olduğu yazıyor. Ama ne ilginçtir ki, o raporu veren doktor, bugün ambulans helikoptere tayin oldu. Yani jet hızıyla o da ödülünü aldı” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜNDEN ÇAVUŞ BİLE OLAMAZ"

Selçuk'ta yapılmış olan tüm çalışmaların yüzde 90’ının yerel yönetimler tarafından yapıldığını savunan Başkan Ülgür, hangi patiden olursa olsun yerel yöneticilerin asli görevinin önce seçildiği yerin çıkarlarını korumak olduğuna kaydetti. Yerel yöneticilerin görevinin işbirlikçilik yapmak olmadığını söyleyen Ülgür, “Ben kendimle barışık bir insanım. Ben yaptıklarımın hesabını veririm. Bana hesap veremeyecek adamların, benim yönettiğim bu kurumun haklarını gasp edecek adamların da başında kartal gibi dikilirim. Biz bu işler karşısında eğilmeyiz. Biz ilçemizin bugüne kadar olduğu gibi çıkarlarını savunuruz. Selçuk Vergi Dairesi Müdürü; bu belediyedeki herhangi bir dairede sorumluluk verilecek bir çavuş bile olamaz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: