Selçuk Belediyesi Yeni Yapılacak Hastane Için Arsa Kamulaştırma Çalışması Başlattı

İZMİR (A.A) - Selçuk Belediyesi yeni yapılacak devlet hastanesi için arsa kamulaştırma çalışmalarına başladığını bildirdi.

İZMİR (A.A) - Selçuk Belediyesi yeni yapılacak devlet hastanesi için arsa kamulaştırma çalışmalarına başladığını bildirdi.

Selçuk Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şubat ayı belediye meclis toplantısında ilçeye yeni hastane yapılması için arsa kamulaştırması yapılması kararı alındı.

Yeni hastane binasının yapımı için İsabey Mahallesi'nde yaklaşık 13 bin metre kare arsa kamulaştıracak olan belediye, mevcut hastanenin Maliye ve Sağlık bakanlıkları ile Selçuk Belediyesi arasında yaplacak üçlü protokolle Selçuk Belediyesi'ne devredilecek.

Reklam
Reklam

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, mevcut hastane yerinin yeşil alan ya da sosyal donatı alanı olarak değerlendirmesi konusunda tüm meclis üyelerinin hem fikir olduğunu bildirdi.

Ülgür, mevcut hastanenin ilk binası olan taş binanın yıkılarak eski belediye binası gibi restore edilerek bir kültür merkezi olarak varlığını sürdürmesinden yana olduğunu ifade etti.

Selçuk Belediyesi meclisinde ayrıca hastane yerine ek olarak 5 yıl içinde 14 ayrı arsanın kamulaştırılması kararı da oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında belediye araç filosuna katılacak 24 yeni araç için İller Bankası'na kredi başvurusunda bulunulması kararı da alındı.

Muhabir: Hüseyin Bağış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: