Selçuk Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Belediye-İş Sendikası, Selçuk Belediyesi ile 126 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzaladı. Selçuk Belediyesi işçileri, toplu...

Belediye-İş Sendikası, Selçuk Belediyesi ile 126 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzaladı. Selçuk Belediyesi işçileri, toplu sözleşme ile yüzde 12 oranında maaş artışı elde ederken, sosyal haklarda da iyileşmeler sağlandı.

Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Toplantı ve Konferans Salonu'nda düzenlenen 2013-2014 yılı toplu iş sözleşmesi imza törenine Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP’li Belediye Meclis üyesi Cengiz Aydın, CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, CHP İlçe Örgütü yöneticileri ve Selçuk Belediyesi çalışanı işçiler katıldı.

Reklam
Reklam

Görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine, toplu sözleşme Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür arasında imzalandı. Selçuk Belediyesi'nde çalışan sendikaya üye 126 işçiyi kapsayan toplu sözleşme ile, maaşlarda yüzde 12 oranında artış sağlandı. Ayrıca yakacak, yemek, eğitim ve ikramiye gibi sosyal haklarda da iyileştirme sağlandığı bildirildi.

Selçuk Belediyesi olarak çalışanlara en iyi koşulları sağlamak için çaba harcadıklarını belirten Başkan Ülgür, “Bu gün burada yaptığımız toplu sözleşmenin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca buradan şunu da ilan etmek istiyorum; işçilerimizin toplu sözleşmeden kaynaklanan alacaklarını 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı öncesi ödeyeceğiz” dedi.

YURDAKUL HÜKÜMETİ TOPA TUTTU

Törende konuşan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Yurdakul ise, ülkede yaşan sürecin emekçinin lehine olmadığını söyledi. Yurdakul, şöyle konuştu: “12 yıldır ülkeyi idare eden bir iktidar var, ülkeyi 12 Eylülün gerisine götürdüler. Taşeron sistemi getirdiler. Şimdi sıkıntı çekiyoruz. Emekten yana belediye başkanları ile bir formül arıyoruz, ama bu formülü bulmak bizim elimizde değil. Merkezi iktidar bu formülü bulmalı ve çözmeli. Taşeronluğu iyileştireceğiz diyerek daha da yasallaştırıyorlar. Kıdem tazminatı getiriyoruz diyorlar, sonra da kıdem tazminatı için 10 yıl koşulu getirecekler. Eski işçilerin kıdem tazminatını fona devredecekler. İş güvenliği yok. İşveren hepsini kapının önüne koyacak, taşeron çalıştıracak. Çünkü kıdem tazminatı iş güvencesi yerine geçiyor. Nereden baksan eline geliyor."

Reklam
Reklam

"Biz Belediye–İş olarak demokratik, laik bir cumhuriyette üretmek, çalışmak, çocuklarımızı yetiştirmek istiyoruz" diyen Yurdakul, "Siz işçisiniz, emekçisiniz, politika yapmayın diyorlar. Neden? TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD Politika yapacak, TBMM’yi istediği gibi şekillendirecek, istediği yasaları çıkartacak, işçiye de politika yapma diyecek. Meclis oluşturulurken asıl biz söz sahibi olacağız. Buradan çıkan yasalar 76 milyonu kucaklayacak, yüzü emekçiye dönük yasalar olacak. Eğer sahip çıkarsak bu olur. Partizanlık yapmayacağız. Bize ayak takımı diyenlere oy vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Tarih boyunca yaşanan olumsuzluklardan en çok etkilenenlerin her zaman çalışanlar olduğunu dile getiren Yurdakul, şöyle devam etti: “Yaşanan bu olumsuzluklardan yine en fazla biz zarar göreceğiz, bizim çocuklarımız zarar görecek. O yüzden ülkenin geleceğini her ortamda konuşmamız lazım. Ülke tehlikede, ülkenin demokratik, laik yapısı tehlikede, cumhuriyet tehlikede. Ülke Suudi Arabistan olmak üzere. Arabistan’da böyle toplu iş sözleşmesi yok, emeğe saygı yok. Anlayış şu; ümmet olacaksın, kul olacaksın. Sana talimat verecekler, başım üstüne diyeceksin, yerine getireceksin. Şu Atatürk Cumhuriyeti'nde çıkıp deniyor ki, 'ben şeriat istiyorum bu ülkede'. Onun dediği rejimde birey yok, vatandaş yok, sadaka kültürü var. Ne kadar verirse o kadar alacaksın, şükredeceksin."

Reklam
Reklam

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başta olmak üzere toplu sözleşmeye emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, “Teşekkürümüz bu salonda kalmayacak. Biz emekçiler sokakta da çok çalışarak, çok daha iyi hizmet vererek teşekkürümüzü sunacağız ” diye de ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: