Selçuk Diş Hekimliği Fakültesi Hasta Sayısını Katladı

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ağız ve diş sağlığı tedavisinde verdiği hizmetin kalitesini her geçen...

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ağız ve diş sağlığı tedavisinde verdiği hizmetin kalitesini her geçen yıl artırmak için çalışmalarını sürdürürken, kuruma başvuran hasta sayısı da günden güne artıyor.

Fakülte bünyesinde oral diagnoz ve radyoloji, cerrahi, periodontoloji, ortodonti, pedodonti, protez, endodonti ve tedavi alanlarında hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Dekan Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi, “Fakültemizde 2010 yılında toplamda 89 bin 20 ağız ve diş sağlığı tedavi işlemi gerçekleşmiştir. 2011’de bir yıl öncesine göre hasta sayısı ciddi oranda artmıştır. Bu dönemde oral diagnoz ve radyolojide 28 bin 329, cerrahide 20 bin 136, periodontolojide 18 bin 41, tedavide 17 bin 974, pedodontide 15 bin 367, protezde 11 bin 870, endodontide 11 bin 421, ortodontide ise 11 bin 60 olmak üzere toplamda 134 bin 198 ağız ve diş sağlığı tedavisini gerçekleştirdik” dedi.

Reklam
Reklam

2012 yılının ilk 6 aylık verileri incelendiğinde şimdiden toplam 82 bin tedavi hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Başçiftçi, “Fakültemiz hem eğitim kalitesi, hem de uygulama alanlarıyla halkımıza sunduğu hizmet açısından Konya ve çevresinde ağız ve diş sağlığı noktasında çok önemli bir güç haline gelmiştir. Konya ve ilçelerinin yanı sıra Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’den de hasta kabulü yapıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz