Selçuk öğrencileri çevre için yarıştı

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Konya Teknokent ve Yardımcı Holding tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Nazif Yardımcı...

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Konya Teknokent ve Yardımcı Holding tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Nazif Yardımcı 2011 Çevre İçin Tasarım Proje Yarışması' sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Törene, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat İnal, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Yardımcı Holding adına merhum Nazif Yardımcı’nın eşi Saime Yardımcı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

YARIŞMA EĞİTİME KATKI SAĞLADI
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, bulunduğu topluma çok değerli hizmetler sunmuş, sosyal projeler geliştirmiş, topluma yol gösterici davranışlarda bulunan merhum iş adamı Nazif Yardımcı’yı bu yarışma vesilesiyle andıklarını belirtti. Prof. Bilir, "Bu proje, rutin olarak sürdürdüğümüz eğitime çok anlamlı katkılar sağladı. Yarışmada ödüle layık görülen projeler, teknik anlamdaki başarıların ötesinde çevreye olan zararları da en aza indirecek ürünlerin AB ölçütlerinde projelendirilmesi açısından çok önemlidir. Başarılı olan öğrencileri tebrik ediyorum.” dedi.

"SAYILI ÜNİVERSİTELER ARASINDAYIZ"
Son yıllarda Selçuk Üniversitesi’nin çok büyük aşamalar kaydettiğini, artık sıradan bir üniversitenin dışında Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Bilir, “Üniversitemiz, YÖK’ün 2009 yılı istatistiklerine göre uluslararası yayın sayısında 9’uncu sırada iken, henüz açıklanmayan 2010 yılı verilerine göre 7 ya da 6’ncı sıraya yükseldiğini tahmin ediyoruz. Bu anlamda pek çok üniversiteyi geride bıraktık.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

7 PROJEYE ÖDÜL VERİLDİ
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat İnal, 17 öğrencinin katıldığı yarışmada, 14 öğrencinin projesinin değerlendirildiğini ve 7 projenin de ödüle layık görüldüğünü açıkladı.
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı ise bu yarışmanın amacının doğal çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi, geri dönüşümün sağlanması, doğal kaynakların rasyonel kullanımına katkı sağlanması olduğunu söyledi. Prof. Botsalı, bunların yanı sıra üniversite öğrencilerinin meslek yaşamlarında doğal çevre için neler yapabilecekleri konusunda fikir sahibi olmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

NAZİF YARDIMCI HOŞGÖRÜLÜ VE VEFALIYDI
Yardımcı Holding Yönetim Kurulu adına konuşan Saime Yardımcı da bu yarışmanın, merhum eşi adına düzenlenmesinden onur duyduğunu belirterek, “O meslektaşlarına her zaman ‘Mesleğini sev, ne yaparsan yap ama en iyisini yap’ telkininde bulunurdu. Hayatı boyunca ilkeli yaşadı. Hoşgörü ve vefa onun en önemli özelliklerindendi. Burada onu anmamıza katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Reklam
Reklam

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Daha sonra yarışmada dereceye giren projeler açıklanırken sahiplerine de ödülleri verildi. ‘Yeşil Çatı İşlevleri’ başlıklı projesiyle birinci olan Cenk Azer Erdağı 3 bin TL, ‘Siyanür Adsorpsiyonu’ başlıklı projeleriyle ikinci olan Cihat Eken ile Selçuk Eymir’e 2 bin TL, ‘Sürdürülebilir Konut Birimleri’ çalışmasıyla üçüncü olan Ayşe Nihal Alodalı’ya ise bin TL ödül verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz