Selçuk Tıp’ta 15. Temel Mikrocerrahi Eğitimi Başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ile Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği’nin ortaklaşa...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ile Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “15. Temel Mikrocerrahi Kursu” başladı.

Dekanlık Toplantı Salonu’ndaki kursun ilk gününe Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şenaran, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun, öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, kursa ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Hastanemiz bünyesinde düzenlenen bu tür etkinliklere çok önem veriyoruz. Akademik dünyayı bir araya getirmenin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bilgi ve deneyimlerin paylaşılması açısından bu kursun da çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şenaran ise, kursa katılanlara ve kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Üyesi Doç. Dr. Serhan Tuncer de, kursun 5 gün süreceğini, bu kursun Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yılda 3-4 kez düzenlendiğini belirterek, “Bu eğitimlerimize ülkemizin dört bir yanından mikrocerrahiye gönül vermiş hocalar katılıyor. Kursiyerlerimizi görsel ve teorik bilgilerle aydınlatıyoruz. Başlangıçta zorlanabilirsiniz ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. mikrocerrahi düzeyinde mutlaka farklılıklarınız olacaktır. Kursumuzun hedefi farklılıkları minimuma indirmektir” şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun ise, “Mikrocerrahinin Evrimsel Gelişimi’ üzerine bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Tosun, deneysel mikrocerrahide gelişmenin tek kişinin çalışmalarıyla olmadığını, kurs sayesinde katılımcıların da bu alana katkı sağlayacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Beş gün sürecek kursta, cerrahi mikroskopların tanıtımı ve kullanılması, dikiş materyalleri ve mikro el aletlerin tanıtımı, cerrahın stres ve fiziksel zorlukları gibi pek çok konu ele alınacak ve laboratuar ortamında uygulama yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: