Selçuk Tıp’ta 2 Ünite Düzenlenen Törenle Açıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren PET/BT Ünitesi ile...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren PET/BT Ünitesi ile TPN Ünitesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr Tahir Akgemci, SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ile Yardımcıları, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen ile Başhekim Yardımcıları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“PET/BT ÜNİTESİ BİR İHTİYAÇTI”

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “PET/BT Ünitemiz hastanemiz bünyesinde hastalarımıza zaten hizmet veriyordu. Biz bugün ünitemizin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Konya ve çevresi özellikle de Selçuklu ilçesi için bu ünitemiz bir ihtiyaçtı. Hasta sayımızın beklenenin üzerinde olması bu üniteye ihtiyacın olduğunu da göstermektedir. Emeği geçen başta Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Oktay Sarı ve ekibine teşekkür ederim. Konya ve çevresine önemli bir hizmeti veren ünitemizin hastalarımıza şifa olmasını diyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“PET/BT İLE ONKOLOJİDE EN İYİ YÖNTEMİ KULLANIYORUZ”

SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, PET/BT Ünitesi ile birlikte onkolojinin tüm işlemlerini yapabilecek konuma geldiklerini belirterek, “PET-BT Ünitemizi daha çok onkolojide hastalarda tanı konmasında, tedaviye karar vermek için hastalığın yaygınlığının tespitinde, hastanın uygulanan tedaviye verdiği cevabın değerlendirilmesinde, yenileme veya başka yere yayılma şüphesinde ve son zamanlarda radyoterapi planlamasında ışınlanacak canlı kanser dokusunun daha doğru belirlenmesinde, seçilmiş kalp hastalarında by-pass, stent gibi girişimlerden önce canlı kas dokusunun varlığının araştırılmasında kullanıyoruz. Yapılan çalışmalarda PET/BT’nin kanser hastalarında kullanılmasıyla hastalığın yaygınlığının belirlenmesinde, uygulanacak tedavinin seçiminde ve yenileme gibi şüpheli durumların incelenmesinde çok yararlı olduğu saptanmıştır. Yenileme daha erken tespit edilebilmektedir. Hastalığın yaygınlığı daha iyi belirlenmiş olduğundan daha doğru tedavi yöntemleri uygulanabilmekte veya gereksiz tedavilerden kaçınılabilmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TPN ÜNİTESİ ÇEVRE HASTANELERE DE HİZMET VERİYOR

Rektör Prof. Dr. Gökbel, protokol üyeleriyle birlikte PET/BT Ünitesi’nin ardından TPN Ünitesi’nin açılışını yaptı. Üniteyi inceleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, “TPN Ünitemiz de hastalarımıza hayırlı olsun. Şifa dağıtmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılışın ardından TPN Ünitesi hakkında bilgi veren Hastane Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen, “Normal yollarla beslenemeyen hastalarda parenteral beslenmede( ilaç veya serumların ağız yolu ile değil damar yolu, adele içi gibi yollarla verilmesi) tedavi seçeneklerinden bir tanesidir. Bu tedavinin uygulandığı yeni doğan yoğun bakım, diğer yoğun bakımlar ve cerrahi servisler başta olmak üzere tüm kritik alanlarda hasta güvenliğini geliştirme gayretinin yanı sıra daha verimli çalışmak ve sistemin sürekli iyileştirilmesini sağlamak esastır. Bu nedenlerle kurulan ‘Merkezi Total Parenteral Nutrisyon (TPN) Hazırlama Ünitesi’ nutsiyon (klinik beslenme) tedavisi alan hastalar için güvenlik düzeylerini en üst seviyeye çıkarma amacına hizmet etmektedir. Sistem ilaç ve solüsyonların teslim alınmasını, TPN hesaplama yazılımı kullanılarak otomatik karışım hazırlama cihazı ile solüsyonun hazırlanmasını, hastaya özel etiket ve ambalajıyla uygulamaya hazır hale getirilmesini, doğru ilacın, doğru zamanda uygulanmasının sağlanmasını içerir. Ünitemizle hem hastanemize hem de çevre hastanelere hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: