Selçuk Tıp’ta “tablolarla Hekimlik Sanatı” Anlatıldı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte İnternational Council of Ophthalmology Mütevelli Heyet ve Sınav...

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte İnternational Council of Ophthalmology Mütevelli Heyet ve Sınav Komisyon Üyesi, Etik Komisyonu Başkanı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Pınar Aydın O’Dwyer, “Tablolarla Hekimlik Sanatı” ve “Bilimsel Makale Nasıl Yazılır” konulu konferans verdi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar ile Prof. Dr. Duygu Fındık, Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen, öğretim üyeleri ve çok sayıda araştırma görevlisi katıldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şansal Gedik, Prof. Dr. O’Dwyer'in meslekteki başarılarından bahsederek, çok değerli bir bilim insanını hastanelerinde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti. Prof. Dr. Gedik, “Onun başarılarını saymakla bitiremeyiz. Amerika akademi ödülü alan ve yurt dışı kongrelerinde ülkemizi başarıyla temsil eden hocamız, sanat alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekmektedir. Uluslararası derneklerde görev alan, çok sayıda konferans veren, işini farklı branşlarla buluşturan, ülkemizin ilk oftalmolog kökenli nöro-oftalmolog unvanını taşıyan değerli misafirimiz, aynı zamanda özel bir üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilliğini de yapmıştır. Sanat ve bilimi buluşturmasının yanı sıra, ikisinde de başarılı olan ender insanlardan biri olan değerli hocamıza teşekkür ederiz” dedi.

Reklam
Reklam

“HEKİMLİK BİR SANATTIR”

Prof. Dr. Pınar Aydın O’Dwyer de konuşmasına 'Tablolarla Hekimlik Sanatı'nı anlatarak başladı. Prof. Dr. O’Dwyer, tarihte hekimlerin sanatla iç içe olduğunu, bu ikilinin birbirinden destek alarak ilerlediğini belirterek, “Hekimlikte başarılı olmanın sırrı sanatın inceliklerinde yatar. Hekimlik incelikleri olan bir sanattır. Hasta ile hekim arasındaki ilişkide artık iletişimin ön plana çıkıyor. Bu ikili arasında profesyonel bir ilişki olması gerekir. İletişim bu devrede önemli rol oynuyor. Hekim hastasını tanımak ve ona göre tedavisini yapmak zorundadır. Hastanın da hastalığı ile ilgili uyması gereken kuralları bilmesi gerekir. Bu ilişkinin her iki taraf için de olumlu geçmesi önem taşımaktadır. Topluma karşı sorumlulukları olan hekimlerin en büyük sorunu zaman sıkıntısıdır. Aile, çevre ve mesleğe dengeli bir zaman ayarlamak gerekir” diye konuştu.

Konferansın ikinci bölümünde “Bilimsel Makale Nasıl Yazılır” konusunda bilgi veren Prof. Dr. O’Dwyer, mükemmel dengeli makale yazmanın kurallarını anlattı. Konferansın ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, günün anısına Prof. Dr. O’Dwyer'e çini tabak hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: