Selçuklu Anadalu Medeniyeti Derenği’nden Başbakan’a Destek

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen, İstanbul Gezi Parkı olayları nedeniyle Başbakan Recep...

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen, İstanbul Gezi Parkı olayları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ortaya koyduğu tavrı ve duruşu nedeniyle sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayetullah Geçen, “Son dönemde yaşan hadiseler, ülkemizi kaos ortamına sürüklemek isteyen, derin güçlerin yapmış olduğu provakatif eylemleri kabullenmemiz asla mümkün değildir” dedi.

Yaşanan olaylarla ilgili “Taksim tahrir olmaz, Taksim’in tahrir meydanı olmasına asla müsaade etmeyeceğiz” diyen Geçen, konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Hilali, İslamiyeti, yıldızı, Peygamberimizi, rengi şehitlerimizi ifade eden bayrağımızı yakan, camide içki içen, cami cemaatine küfür eden zihniyeti lanetliyoruz ve sabırla takip ediyoruz. Sabır taşımız çatlamak üzeredir. İktidarın, acilen gerekeni yapmasını bekliyoruz. Anadolu Selçuklu Derneği olarak dik duran Sayın Başbakanımızın yanında olduğumuzu özellikle ifade etmek isteriz. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İkinci bir Menderes, ikinci bir Özal şahadeti olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Geçmişte bir ülkenin Başbakanını idam sehpasına götüren zihniyet neyse, bir reisi cumhuru zehirleyen, bir vatan evladını zehirleyen zihniyet neyse, bugün taksim’de 3 tane ağacın kesilmesini bahane ederek ülkeyi karıştıran, kaos ortamına sürükleyen zihniyet, aynı zihniyettir. Bizim bayrağımızı yakacak hiçbir zihniyeti kabullenmemiz mümkün değildir. Sayın Başbakanımızın dik durmasını takdirle karşılıyoruz.”

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkan Yardımcısı ise Erkan Us ise “Dışarıdan destekli, tamamen Türk-İslam karşıtı bu hareketleri bir Gezi Parkı olayları olarak değerlendirmek tamamen bir hatadır. Ülkemizin huzurunu bozmaya, kamu mallarını yıkmaya, yıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Bizler Anadolu Selçuklu Derneği olarak bu olaylar karşısında akli selim olarak hareket eden Sayın Başbakanımızı destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: