Selçuklu Bayrama Hazır

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını tamamladı.Selçuklu Belediyesi satış ve kesim...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını tamamladı.

Selçuklu Belediyesi satış ve kesim yerlerinde hayvanların sağlık ve belge kontrollerini yapıyor. Belediye, kurbanlık hayvanların seçiminden kesimine kadar yapılması gerekenleri içeren broşürlerle duyurular yaparak, belirlenen satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkların bayram süresince toplanması konusunda da gerekli önlemleri alırken satış noktalarına hayvanlar veteriner kontrolünde alınıyor.

Reklam
Reklam

Selçuklu Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı kurban kesim hizmetine bu sene de devam edeceği bildirdi. Buhara Mahallesi’nde modern ve portatif kurban kesim mezbahanesi kuruldu. Uygulanacak hizmetle, uzman kasaplarca bayramın birinci günü 250, ikinci günü 200 olmak üzere toplam 450 büyükbaş kurbanlık hayvan kesimi gerçekleştirilecek. Vatandaşlar, büyükbaş hayvanlarını 150 TL karşılığında belediyenin portatif hayvan kesim mezbahanesinde kestirebilecek. İlçenin diğer noktalarında belirlenen kurban kesim yerlerini vatandaşların hizmetine sunulacak. Çadırlarla kapatılan kurban kesim yerlerinde, kurbanların rahat kesimi için askılıklar da bulunacak. Kesim noktalarında vatandaşlara etlerini ve atıklarını koymak için poşet de dağıtılacak.

ZABITA, TEMİZLİK VE FEN İŞLERİ BAYRAM MESAİSİNDE

Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların bayram alışverişlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için gerekli tedbirleri aldı. Ekipler, bayrama kadar ve bayram tatili süresince 7/24 görevlerini sürdürecek. Belirlenen yerler dışında kurbanlık hayvan satışı ve kurban kesimine izin verilmeyecek. Ancak kendi bahçesi ve özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere gerekli hijyenik şartlara uymaları kaydıyla müsaade edilecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de bayram boyunca temizlik hizmetlerinin sorunsuz yaşanması için mesaide olacak. Kurban kesim yerlerinde özellikle temizlik hizmetlerine ağırlık verileceği açıklandı. Bu alanların temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi için gerekli iş planı tamamlanırken Arefe günü gece tüm ilçede temizlik seferberliği başlatılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz