Selçuklu Belediyesi Yaşlıların Hizmetinde

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen programda yaşlılarla...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen programda yaşlılarla bir araya geldi.

Programa AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanvekili Bestami İnan, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, partililer, davetliler, Selçuklu Belediyesi tarafından evde bakımları gerçekleştirilen hasta ve yaşlılar, emekliler lokalinden yararlanan yaşlılar ile huzurevinde kalan yaşlılardan oluşan 200 misafir katıldı. Yaşlılarla tek tek görüşen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, onlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Başkan Altay, “Belediye olarak birçok program ve etkinlik yapıyor, birçok hizmet hayata geçiriyoruz. İlçemizde yaşayan her yaş grubundan insan için hizmet üretmek zorundayız. Gençler, hanımlar ama özellikle yaşı anne, baba ve dedelerimizin yaşına gelmiş, belki de onların nasibi ve duasıyla huzur içinde yaşadığımız büyüklerimizin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Ne zaman ihtiyacınız olursa bilin ki Selçuklu Belediye Başkanı dahil olmak üzere bütün çalışanları sizlerin birer evladınızdır. Bugün bizi yalnız bırakmadığınız, bizi şereflendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Bugün farklı bir güzelliği daha birlikte yaşayacaklarını dile getiren Başkan Altay; “Emekliler lokalindeki amcalarımızdan oluşturduğumuz bir koromuz var. Size bir fasıl sunacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan da, “Belki dünyada Yaşlılar Haftası bir haftadan ibaret olarak değerlendirilebilir ama bizde asla öyle değil. Millet olarak bizim değerlendirmemiz yaşlılarımız, büyüklerimiz, ana-babalarımız bizlerin her zaman 7/24 365 gün başımızın tacıdır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bir milletin medeniyet olabilmesinin yaşlılarına verdiği saygı ve sevgiye bağlı olduğunu belirten AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise, “Bir toplum ne kadar gelişmiş olursa olsun, ne kadar zengin bir ülke olursa olsun eğer o nesli yetiştiren yaşlılarına, annelerine, babalarına, ihtiyarlarına gerçek saygı ve sevgiyi göstermiyorsa orada bir medeniyetin varlığından söz edilemez. Çünkü bizim inancımız bizim kültürümüz ancak yaşlılarına verilen değerle ölçülebilir” dedi. Selçuklu Belediyesi’ne bağlı emekli lokallerinden hizmet alan yaşlıların oluşturduğu “emekliler ilahi korosu” Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitimleri ve çeşitli musiki cemiyetlerinden oluşan gönüllülerin eşliğinde ilk konserini verdi. Programın ardından davetliler Selçuklu Belediyesi’nden evde yaşlı bakım hizmeti alan yaşlıların hayatlarından kesitlerin yer aldığı “Dünden bu güne hayat” konulu fotoğraf sergisini gezdi.

EVDE YAŞLI BAKIM MERKEZİ YAŞLILARIN 7/24 YANINDA

Selçuklu Belediyesi 2010 yılında sosyal ve ekonomik durumu iyi olmayan yaşlılara yönelik olarak “evde yaşlı bakım” merkezini kurdu. 2010 yılında 30 yaşlıya hizmet veren birim bugün 205 yaşlıya hizmet veriyor. 60 yaş üstündeki yaşlıların kişisel temizlik, ev temizliği, küçük onarım, tadilat işleri ve gidecekleri yerlere kadar refakat edilmesi gibi ihtiyaçları yaşlı bakım merkezinde yer alan iki ekip tarafından karşılanıyor. Ayrıca birim hemşiresi tarafından yaşlıların kolesterol, tansiyon ve kısmi sağlık hizmeti karşılanıyor. Piknik, gezi ve ev ziyaretleri gibi sosyal ve kültürel hizmetler de evde yaşlı bakım merkezi tarafından veriliyor. Selçuklu Belediyesi; emekliler konağı, yaşam merkezleri ve sosyal etkinliklerle yaşlıların yaşamlarını daha mutlu ve huzurlu geçirmelerine katkıda bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: