Selçuklu Belediyesi'nden Otistik Ve Down Sendromlular Için Özel Proje

Konya Selçuklu Belediyesi, şehrin ilk ve en büyük 'Otistik Engelli ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'ni...

Konya Selçuklu Belediyesi, şehrin ilk ve en büyük 'Otistik Engelli ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi'ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Otistik ve down sentromlu insanların yaşamlarını kolaylaştırmak hem kamu hem belediyeler hem de sivil toplum kuruluşlarının en önemli görevlerinden biri. Selçuklu Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmış olmak için Yaşam Merkezi projesini hazırladık." dedi.

Engelli yakınlarının katıldığı tanıtım toplantısında 'Otistik Engelli ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi Projesi' üzerinde uzun süredir çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Proje çalışmalarına başlarken bir çok zorlukla karşılaştık. Çünkü bu projenin esinleneceği mevcut bir örneği yoktu. Onun için arkadaşlarımız iğne ile kuyu kazar gibi önce Türkiye’deki örneklerini daha sonra da yurt dışında bunu yapmış insanlarla iletişim kurarak ne yapmak istediğimizi yazılı hale getirdik. Yapmaya çalıştığımız şey, bu çocuklarımızın ve ailelerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak bir yaşam alanı oluşturmak. 21 bin metrekarelik alanda 7 bin 500 metrekare inşaat alanıyla bir yaşam köyü oluşturuyoruz. Burada spor tesisleri, toplantı salonları çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri alanlar, yüzme havuzları, spor salonları olan bir kompleks inşa edilecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Projenin Türkiye’de bu yoğunlukta çalışılmış ilk proje olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Bundan sonra benzeri süreçleri yaşayacak kişi ve kurumlar bizim kadar zorluk çekmeyecekler. Çünkü biz uzunca süredir bunun artıları ve eksileri üzerinde çok ciddi çalıştık. Biz projede çocuklarımızın yağmurdan çıkan sesten rahatsız olmamaları için ne yapabileceğimizi bile düşündük, ortaya koyduk. Şu anda arsayla ilgili küçük bir problemimiz var. Onun halledilmesiyle birlikte proje ihale edilerek, 2013 yılı sonunda çocuklarımızın ve ailelerimizin hizmetine sunulmuş olacak.” dedi.

Başkan Altay’dan sonra kürsüye gelen mimar Mehmet Kütükçüoğlu, sinevizyon eşliğinde proje hakkında detaylı bilgi verdi. Program proje ile ilgili animasyon filminin gösterimiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: