Selçuklu Fotoğraf Kulübü’nün İnternet Sitesi Yayında

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği (SFK), www.selcuklustk.com internet...

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği (SFK), www.selcuklustk.com internet sitesini fotoğraf severlerin hizmetine açtı.

2008 Haziran ayında kurularak ilçenin ilk ve tek resmi fotoğraf kulübü olma özelliğine sahip Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü, bundan sonraki faaliyetlerini Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği (SFK) altında devam ettireceği belirtildi. SFK Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Akçelik, www.selcuklustk.com internet sitesinde her geçen gün Ahlat’ın bilinen ve bilinmeyen yönlerini fotoğraf kareleri ile internet sitelerine taşıyacaklarını anlattı. Akçelik, “Amacımız Ahlat ve çevresinin sosyal ve kültürel zenginliklerini fotoğraflamak. Yöremizdeki fotoğraf severleri de bir araya getirmek. Hem eğitim hem de donanım desteği sağlayarak gelecek kuşaklara fotoğraf sevgisini aşılamak temel görevimiz olacaktır. 2008 Haziran ayında kurularak ilçenin ilk ve tek resmi fotoğraf kulübü olma özelliğini gösteren Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü dernekleşti. Ahlat'ta fotoğrafçılık konusunda birçok ilke imza atan Ahlat’ın ilk ve tek resmi fotoğraf kulübüdür. Dernek yönetim kurulunda bulunan Üzeyir Akçelik, Özcan Babacan, Geylani Adıyaman, Mahmut Uysal, Cesim Şeker, Serhat Babacan, Halil Ülker kurucu üyeler tarafından dernek faaliyete geçirildi. Daha önce Ahlat'ta fotoğrafçılığa öncülük yapan, Ahlat’ın ilk fotoğraf kulübü olarak ilçemizin eşsiz güzellikleri ve tarihi dokusunu birçok çalışmalarla yerel ve ulusal anlamda gerçekleştirdik. İlçeye katkıyı her zaman birinci hedef sayan fotoğraf sanatçılarımız bundan sonraki faaliyetlerini SFK adı altında gerçekleştirecektir” dedi.

Reklam
Reklam

SFK ile Ahlat’ın tecrübeli ve profesyonel fotoğraf yüzü olmaya devam edeceğini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Akçelik, “Amacımız hiçbir maddi kaygı taşımadan Ahlat ve çevresinin sosyal ve kültürel zenginliklerini fotoğraflamaktır. Çeşitli meslek dallarından arkadaşlar ile fotoğraf hobisi çerçevesinde bir araya geleceğiz. Fotoğraf karelerimizle gelecek nesiller önceki yaşanmışlıkları bir anı olarak ölümsüzleştirecek. Fotoğrafı çok seven ama teknik ve görsel bilgi eksikleri olan fotoğraf gönüllüsü arkadaşlarımız, dernek sayesinde hem eğitim görebilecek hem de atölye çalışmalarıyla periyodik olarak düzenlenecek fotoğraf gezileriyle eğitimlerini pratiğe çevirebilecekler. Fotoğraf sanatının Bitlis bölgesinin yanı sıra Anadolu’da gelişip yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçlamaktayız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: