Selçuklu Kongre Merkezinin İhalesi Yapıldı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesince Konya’ya kazandırılacak olan şehrin en büyük kültür yatırımlarından, Selçuklu Kültür...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesince Konya’ya kazandırılacak olan şehrin en büyük kültür yatırımlarından, Selçuklu Kültür Merkezinin ihalesi yapıldı.

Selçuklu Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen ihaleye çok sayıda firma katıldı. Teklif dosyalarının incelenmesinin ardından ihaleyi kazanan firmanın belirleneceği belirtildi.

30 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan kongre merkezinde toplam 18 salon yer alırken, aynı anda 5 bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Kongre merkezinde 2 bin 200 kişilik kongre ve konser salonu, 800 kişilik tiyatro ve gösteri salonu, 1000 kişilik toplantı ve balo salonu, 3 adet seminer salonu (25-30 Kişilik), 4 adet toplantı salonu (40-110 Kişilik), 1 adet VIP toplantı odası, 1 adet VIP suit, 1 adet oda tiyatrosu, 1 adet sinema salonu, 1 adet restoran ve 1 adet basın enformasyon odası yer alacak. Cephelerde, aynı zamanda güneş kontrolü için kullanılan motifler, ışık - gölge oyunlarıyla hareketli bir kurgu sağlamış, bu geometrik form - geleneksel göçebe kültürünün de izlerini taşıyan, Selçuklular'ın Anadolu dokusu ile harmanladığı; Selçuklu mimari mirasının izlerinden yola çıkılarak stilize edilecek. Barındırdığı işleve bağlı olarak farklılaşan yükseklikleriyle ana ve yan fonksiyonlara atanan kütlelerin yanı sıra 9 bin 500 metrekarelik açık, 100 araçlık da kapalı otopark alanı ayrılmış. Zemin altında ayrıca fuayenin devamı, prova odaları ve dekor depolarıyla birlikte mekanik hacimler yer alıyor.

Reklam
Reklam

Selçuklu Kültür Merkezinin 2013 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: