Selçuklu Ve Osmanlı Hat Sanatının Güzelliklerini Camilere Uyguluyorlar

SAMSUN - ÖZGÜR UYAROĞLU - Türkiye'de sayıları sınırlı kalemkarlar, camileri Selçuklu ve Osmanlı hat sanatı ile güzelleştiriyor.

Mimar Sinan'ın köyünden Mimar Sinan’ın doğduğu Kayseri'nin Ağırnas köyünden olduğunu söyleyen kalemkar Ahmet Afan, "Yeni adı ile Mimar Sinan Mahallesindenim. Hemşehrimiz ve atamız olan Mimar Sinan'ın eserlerinde restore çalışmalarında bulunmak bana ayrı bir onur veriyor. Koca Sinan’ın torunları olarak onun yapmış olduğu eserleri restore etmek anlatılmaz bir duygu. Bu onuru inşallah çocuklarım da yaşayacak. Bizler mesleğimizi babamızdan o da babasından öğrenmiş. Biz de çokçuklarımıza bu mesleği öğretiyoruz. Yarın bir gün bizler elimizi çektiğimizde inşallah bizim çocuklarımız ve çıraklarımız bizim yerimizi alacak” diye konuştu. Kalemkar Hüseyin Seda ise 17 yıldır kalemkarlık yaptığını ifade ederek, mesleğini severek yerine getirdiğini, yaptıkları işin zorlukları olmasına rağmen gönül vererek yaptıkları için güçlükerini görmediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: