Selçuklu'da 2 Okulun Yapımı Kısa Sürede Tamamlanacak

Selçuklu Belediyesi tarafından Işıklar Mahallesi'nde yapımı devam eden  ilkokul ve ortaokulun 2013-2014 eğitim öğretim dönemine başlamadan tamamlanacağı bildirildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Işıklar Mahallesi'nde yapımı devam eden ilkokul ve ortaokulun 2013-2014 eğitim öğretim dönemine başlamadan tamamlanacağı bildirildi. Selçuklu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin nitelikli eğitim tesislerine kavuşması için önemli çalışmalar yürütüldüğü belirtildi. Eğitim çağındaki çocukların fiziki olarak modern tesislerde sorunsuz eğitim almaları amacıyla yapımı devam eden toplam 32 derslikli 2 adet okulun 2 milyon 617 bin liraya mal olacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bedrettin Demirel İlkokulu'nun yıkılarak yerine modern bir okul yapmak amacıyla temeli atılan okullar, 5 bin 48 metrekare alan üzerine her birinde 48 metrekare 16 adet derslik bulunacak şekilde inşa ediliyor. Biri ilkokul, diğeri de ortaokul olarak hizmet verecek okullar bodrum, zemin, birinci ve ikinci katlar olmak üzere toplamda 4 kattan oluşacak. Bodrum katta laboratuar ve sığınağın yer alacağı okulların zemin katında; bilgisayar laboratuarı, anasınıfı ve derslikler, diğer katlarında ise derslikler, kütüphane, rehber odası, öğretmen odası ve idari odalar bulunacak. Selçuklu Belediyesi öncülüğünde devam eden ve okullarda başarılı bir şekilde uygulanan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi yeni eğitim öğretim döneminde de eğitime katkı sağlamaya devam edecek. Yine temeli geçtiğimiz aylarda atılan '6 okula 6 spor salonu' bu yıl içinde tamamlanacak ve okullar örnek spor tesislerine kavuşmuş olacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: