Selçuklu’da Halk Sağlığı Laboratuvarı Yapımı Sürüyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sakarya Mahallesi’nde yapımı devam eden İl...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sakarya Mahallesi’nde yapımı devam eden İl Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, temeli geçtiğimiz Eylül ayında atılan ve önleyici sağlık hizmeti kapsamında ilçeye kazandırılacak olan Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapımı hızla devam eden inşaatı gezen Başkan Altay, çalışmalarda gelinen aşamayı yerinde inceledi. En önemli varlıklarının sağlık olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak halk sağlığının korunması amacıyla ilçemize nitelikli bir halk sağlığı laboratuvarı kazandırıyoruz. Çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Amacımız en kısa sürede bu tesisimizi halkımızın hizmetine sunmak. Sunulacak hizmet çeşitliliği ve şehir estetiğine uygun yapısıyla ilçemize kazandırılacak önemli bir yatırım olacak. 2013 yılından itibaren halkımıza hizmet verecek olan laboratuarımız da 6 farklı branşta tahlil yapılabilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Bin 775 metrekare alan üzerine yapılan Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda sterilizasyon, aşı, kimya, portör, talesemi ve bakteri laboratuvarı yer alacak. Toplam 2,7 milyon TL'ye mal olacak polikliniğin, 2013 yılında hizmete açılacağı ifade edildi.

Sakarya Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda hem aile sağlığı merkezi olarak hem de halk sağlığı merkezi olarak hizmet verileceği ve bu uygulamanın örnek olması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: