Selçuklu’da Kedi Evleri’nin Sayısı Artıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçe genelindeki parklarda sahipsiz kediler için hayata geçirilen kedi...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçe genelindeki parklarda sahipsiz kediler için hayata geçirilen kedi evlerinin sayısı artmaya devam ediyor.

Konya’da ilk olarak Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu örnek proje Nene Hatun, Osmangazi ve MTA Park’larından sonra şimdi de Muhammed İkbal Parkında uygulanmaya başladı. Estetik yapısıyla şehir mimarisine uygun olarak ahşaptan dizayn edilen kedi evlerindeki kedilerin beslenme ihtiyaçları da Selçuklu Belediyesi tarafından karşılanıyor. Şu ana kadar ilçe genelinde 4 büyük parkta bulunan kedi evlerinin yanı sıra ilçedeki 12 küçük parkta da kedi beslenme istasyonları bulunuyor. Projede sadece kediler düşünülmemiş. Köpekler için de muhtelif parklarda 8 adet daha beslenme istasyonu yer alıyor. Yürütülen bu örnek proje, ilçe halkı ve hayvan seveler tarafından da destek ve takdir görüyor.

Reklam
Reklam

Selçuklu Belediyesi’nin hayvanlarla ilgili konularda her zaman ilk ve örnek projelere imza attığını belirten Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, “Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın desteği ve derneğimizin de katkılarıyla bu örnek kedi evleri parklarımıza yapıldı. Bu proje Konya’da ilk kez yapıldı. Bu barınaklar hayvanların yağmurdan, kardan korunması ayrıca hasta olan kedilerin de kalması için yapıldı. Bu hayvanlar sürekli olarak belediyemizin kontrolü altında tutulacak. Konya’da Selçuklu’da sahipsiz kedi ve köpek yok. Belediyemiz bu hayvanlara sahip çıktı. Şuan ilçedeki muhtelif noktalarda 4 adet büyük kedi evi, 12 adet kedi beslenme istasyonu ve 8 adet de köpekler için beslenme istasyonu mevcut. Bu hayvanların aşıları yapılıyor. Hasta olanlar alınarak tedavileri yapılıyor ve hiçbir zaman aç kalmıyor. Belediye tarafından kuru mama konuluyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yemek artıklarını buralara dökmemeleri. Amacımız bu hayvanların sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri. Zaten belediyemiz bu hayvanların kuru mama ihtiyaçlarını karşılıyor. Dernek olarak bu sahipsiz hayvanları sahipsiz bırakmadıkları ve karınlarını doyurdukları için Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: