Selçuklu’da Kediler De Ev Sahibi Oldu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü dolayısıyla yürüttüğü “Kedi...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü dolayısıyla yürüttüğü “Kedi Evi” projesini hayata geçirdi.

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (KONDOHAYKO) ile işbirliği içerisinde yürütülen “Kedi Evi” projesi Nene Hatun Parkı'nda uygulamaya konuldu. Türkiye’de ilk olan projeyle, sokak kedilerinin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını korunaklı ortamlarda karşılanması sağlanacak. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ekolojik dengenin korunması için hayvan neslinin öneme sahip olduğunu belirterek, "Hayvan hakları konusunda toplumsal bilinci arttırmak için belediye olarak Nene Hatun Parkı’na Türkiye’ye örnek 'Kedi Evi' yaptık. Barınaklar parkların estetik yapısına uygun olarak ahşaptan inşa edildi ve burada hayvanlar daha güvende kalabilecek. Ayrıca kısa bir süre içerisinde Muhammed İkbal, Akıncılar ve MTA Parklarına da bu barınaklardan koyacağız. Buralardan faydalanan hayvanların ihtiyaçları belediye ekiplerimiz tarafından düzenli olarak takip edilecek. İnsanlar gibi tüm canlıların da doğal ortamında yaşaması ve hayat haklarına saygı duyulması gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Hayvanların da bütün canlılar gibi sağlıklı koşullarda yaşama hakkına sahip olduğunu belirten KONDOHAYKO Başkan Yardımcısı Selma Turan ise, ”Özellikle sokak hayvanlarının korunması noktasında toplum olarak daha duyarlı davranmalıyız. Evlerimizde artan yemekleri hayvanlara vererek onların yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Çevreye ve hayvanlara duyarlılık noktasında her zaman örnek çalışmalar yürüten Selçuklu Belediyesi’ne ve Uğur İbrahim Altay Başkanımıza tüm hayvan severler adına başlatmış oldukları “Kedi Evi Projesi” için teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmanın toplumun tüm kesimlerine örnek teşkil etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: