Selçuklu’da Ramazan Denetimleri Sürüyor

Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin, Ramazan ayının...

Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelere yönelik denetimleri sürüyor.

Denetim ekipleri, kasap, manav, şarküteri ve ekmek fırını gibi vatandaşlar tarafından yoğun olarak ilgi gösterilen işletmelerde hijyen, genel temizlik, ruhsat, portör muayene denetimleri yaptı. Halk sağlığı açısından uygun olmayan şekilde üretim ve satış yapan işletmeler hakkında gerekli ikaz ve ihtarlarda bulunulduğu, ayrıca iş yerleri hakkında tutanak düzenlendiği belirtildi. Denetimlerin market, fırın, kasap, lokanta gibi işletmeler başta olmak üzere semt pazarlarında sürekli olarak devam ettiğini belirten yetkililer, “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz günlük denetimlerde bulunmaktalar. Tatil günleri dahil haftanın her günü mesai yapan ekiplerimiz, ilçede bulunan gıda üretim işletmelerini kontrol etmektedir. Ekiplerimiz her sabah fırın, kasap, bakkal ve market gibi alışveriş yerlerini denetlemekte ve insan sağlığına uygun olmayan ürünler ve satıcıları hakkında gerekli kanuni işlemleri yapmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz