Selçuk'ta 1 Mayıs İşçi Ve Emekçiler Bayramı Kutlandı

Selçuk'ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, düzenlenen etkinlikle kutlandı.Pamucak sahilindeki SEGAŞ Tesisleri'ndeki kutlamalarda Tüm...

Selçuk'ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Pamucak sahilindeki SEGAŞ Tesisleri'ndeki kutlamalarda Tüm Bel-Sen ve Belediye İş Sendikası'na bağlı işçiler, aileleriyle birlikte müzik eşliğinde piknik yapıp, halaylar çekti. Etkinliğe Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, CHP'li Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi, CHP Selçuk İlçe Örgütü, sendikaya üye işçiler ve aileleri katıldı. Selçuk Belediye Başkanı Ülgür, aileleriyle ve arkadaşlarıyla birlikte piknik yapıp müzik eşliğinde eğlenen işçilerle yakından ilgilendi. İşçilerin aileleriyle de sohbet eden Başkan Ülgür, onları bu anlamlı günde yalnız bırakmadı.

Reklam
Reklam

Yaptığı konuşmada her 1 Mayıs'ta emekçilerin alanları doldurarak ayrım yapmadan aynı talebi dile getirdiklerini ifade eden Tüm Bel-Sen İşyeri Temsilcisi Kasım Yelken, "Biz emekçiler olarak insanca çalışma ve yaşama koşulları istiyorlar. Sendikal Gün Birliği Platformu olarak bu 1 Mayıs'ta da yeniden ve bir kez daha alanları dolduruyoruz. Yeni liberal politikalarla hızla yoksullaşan, işsizliğin, açlığın pençesine itilen, kuralsız, korumasız, güvencesiz çalıştırılan emekçilerin taleplerini dile getireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni bir taşeron cumhuriyeti haline getirmeye çalışan siyasal iktidara ve onun politikalarına geçit yok! diye haykırıyoruz" dedi.

Dernek yöneticileri ile birlikte pankart asıp, işçilere destek verdiklerini ifade eden Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Yönetim Kuru Başkan Yardımcısı Deniz Fırat Erdoğan ise, Alevilerin asırlardır ezilenden yana tavırlarını ortaya koyduklarını söyledi. 1 Mayıs'ta da sendika ve sivil toplum kuruluşlarına gereken desteği sağladıklarını hatırlatan Erdoğan, dernek yönetim kurulu başkanı ve üyeleri adına tüm işçilerin bayramını kutladığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: