Selçuk'ta Bartholemeos'lu Ortodoks ayini

İZMİR (İHA) - İsa Peygamber'in havarilerden Saint Jean'ın ölüm yıldönümü olan ve Ortodokslarca kutsal kabul edilen 26 Eylül'de, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Saint Jean ayini, İzmir'in Selçuk İlçesi'nde bugün yapıldı.

Ayini yönetmek üzere İzmir'in Selçuk İlçesi'ne gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayinin gerçekleşmesinde kendilerine yardımcı olan İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'ya Ortodokslar adına şükranlarını sundu. Bartholomeus, "Türkiye son günlerde AB'ye aday olabilmek için yoğun çalışma sarf etmektedir. Bu çalışmalarınızın Aralık ayında başarıyla sonuçlanmasını yürekten diliyorum. Ayrıca en hayırlı ay olan yaklaşan Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını dilerim" dedi. Fener Rum Patriği, ayin sırasında Türkiye'nin AB üyeliği için dua ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Patrik Bartholomeos'un yönettiği ayine, Yunanistan'ın İzmir Konsolosu Yorgo Sekeris, Almanya Ortodoks Metropoliti Augustinos, Panama Metropoliti Atenagoras, Halkida Metropoliti Hrısosto Mos, Yunanistan Parlamentosu milletvekillerinden Antonios Karpozas'un yanı sıra Yunanistan'dan gelen 200 kişilik bir grup katıldı. Ayinde Hz. İsa'nın havarilerinden olan Aziz Yuhanna için dualar edildi ve kutsanan ekmekler ayine katılanlara dağıtıldı.

Yunanistan Parlamentosu milletvekillerinden Antonios Karpozas ise, Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk rüzgarlarının estiğini, her iki ülke idarecileri ve halkının birbirlerini sevdiğini belirterek, "Türkiye'nin AB'ye üye olmasını biz de istiyoruz. Bu sayede dostluklarımız pekişecektir. Çünkü Türkiye de bir Avrupalıdır" diye konuştu.