Selçuk’ta EKG Ve Aritmi Yönetimi Eğitimi

  Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Paramedik Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “ EKG Eğitimi ve Aritmi (Kalp Ritmi Bozukluğu)

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Paramedik Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “ EKG Eğitimi ve Aritmi Yönetimi” kursu başladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Umut Uğurel, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve paramedik uzmanı katıldı. Programda konuşan Gökbel, günümüzde koroner dolaşım bozuklukları ve bu bozukluklara bağlı ölümlerin artış gösterdiğini belirtti. Bu yüzden 2 gün boyunca verilecek bu eğitimleri oldukça önemsediğini dile getiren Gökbel, "Elbette ki; insanları öldüren pek çok neden var. Ancak Türkiye’de ölümlerin bir numaralı sebebi koroner dolaşım bozukluklarıdır ve bu yüzde 40’ı geçen oranlara ulaşmaktadır. Şunu da özellikle belirtmeliyim ki son yıllarda bu hastalığa zamanında ve doğru müdahale edildiğinde son derece olumlu sonuçlar alındığını görebilmekteyiz. Bu nedenle paramedik mesleğinin gelişimini destekliyorum” dedi. Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Umut Uğurel ise 1995 yılında 14 kişiyle başladıkları bu yolda bugün 6 binin üzerinde mezunla hem Türkiye’nin dört bir tarafında mesleği icra ettiklerini hem de bu mesleği tanıtmaya çalıştıklarını bildirdi. Uğurel, amaçlarının bilinmeyen bu meslek grubunu ülkenin her yerinde tanıtmak ve bunun için çabalamak olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından eğitimlere geçildi. Dernek Başkanı Umut Uğurel tarafından verilecek olan eğitimlerin ilk gününde EKG, ritim değerlendirmesi, Erken Vurular, bradiaritmiler, taşiaritmiler, akut koroner sendroma hastane öncesi yaklaşım, aritmi yönetimi anlatılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: