Selçuk'ta Trafik Denetimleri Arttı

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Söz...

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Söz konusu kanun kapsamında ehliyetsiz araç kullananlara bin 407 TL para cezası geliyor.

İzmir-Aydın Otoyolu Selçuk Sanayi yakınlarında trafik kontrollerini artıran İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulamayı belirli aralıklarla itina ile yürütüyor. Yasanın önemli yaptırımlar getirdiğini belirten Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, sürücüleri uyardı. Çankaya, daha önce belgesiz araç kullanan sürücülerin Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. Maddesine istinaden Suç Tutanağı tanzim edilerek Mülki Amire sevk edilirken, yeni düzenleme ile sürücü belgesiz şahsa bin 407 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edileceğini, araç sahibi aynı kişi değilse, araç sahibine de aynı cezanın uygulanacağını belirtti. Çankaya, Sürücü Belgesi geçici olarak alınan kişilerin araç kullandıklarının belirlenmesi halinde de aynı cezanın uygulanacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Hususi otomobil sürücüleri için 0,50 promilin üzerinde, diğer bütün araçlar için (Ticari Araçlar Dahil) 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullandıkları tespit edilen sürücüler hakkında Karayolları Trafik Kanununun 48/5 maddelerine göre geriye dönük beş yıl içerisinde ilk defasında 700 TL Trafik İdari Para Cezası Karar tutanağı tanzim edilerek sürücü belgesine 6 ay süre ile, ikinci defasında 877 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilerek 2 yıl süre ile sürücü belgelerine doğrudan ilgili trafik ekibince geçici olarak el konulacağını söyleyen Çankaya; üç ve daha fazla sayıda alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücüler hakkında ise bundan böyle görevli trafik birimleri tarafından doğrudan bin 407 TL Trafik İdari Para Cezası Tutanağı tanzim edilerek, sürücü belgesine de 5 yıl süre ile geçici iptal işlemi uygulanacağını belirtti.

ALKOLMETRE CİHAZINI ÜFLEMEYENE DE CEZA

Herhangi bir trafik kazasına karışmış olan hususi otomobil sürücülerinin 0.50 promilin üzerinde, diğer araç sürücülerinin (Ticari Araçlar Dahil) 0.20 promilin üzerinde alkollü oldukları tespit edilmesi halinde sürücüler hakkında işlem yapılacağını, ayrıca sınır değerlerin üzerinde alkollü olan şahıslar haklarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre de adli işlem yapılmak üzere bölge Polis Merkez Amirliğine teslim edileceğini hatırlatan İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya; yapılan trafik denetimleri sırasında sürücülerin alkolmetre cihazına üflemesi sonucunda 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu anlaşılan şahıslar hakkında cezai işlem yapılırken, bundan böyle alkollü olan şahıslar haklarında adli işlem de yapılacağını söyledi. Denetimleri sırasında alkolmetre cihazıyla ölçüm yapılmasını kabul etmeyen sürücülere, üflememekte ısrar etmeleri nedeniyle 2 bin TL para cezası uygulanacağını ve sürücü belgesine ilgili trafik birimlerince 2 yıl süre ile geçici olarak el konulacağını kaydeden Çankaya, yapılan muayenede sürücünün kanında uyuşturucu madde olduğu tespit edilmesi halinde ise ilgili trafik birimlerince doğrudan 3 bin 600 TL Trafik İdari Para Cezası Tutanağı tanzim edilerek, şahısların sürücü belgelerine 5 yıl süreyle geçici olarak el konulacağını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Çankaya, son olarak tüm sürücüleri ve şoförleri bu konuda uyararak, yeni kanuna göre daha dikkatli olmalarını ve bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: