Selçuk’tan Ankara’ya Gidecek Olan Otobüs, Seyahat Engeline Takıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel merkezince Ankara’da düzenlenecek olan Cumhuriyet etkinlikleri için Selçuk ilçesinden yola...

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel merkezince Ankara’da düzenlenecek olan Cumhuriyet etkinlikleri için Selçuk ilçesinden yola çıkan 09 K 9906 plakalı otobüs, İzmir otoban çıkışında trafik ekiplerince bağlandı. Otobanın kendi deposuna çektirilen otobüs, Işıkkent Polis Emniyet Mevkii yediemin deposunda bekletilmeye başlandı. Otobüs içerisinde bulunan 20 kişi beklemeye başladı.

ADD Genel Merkezince yarın saat 11:00’de Ankara birinci meclis’in önünde düzenlenecek olan 29 Ekim kutlamaları kapsamında Selçuk ilçesinden 20 kişinin katıldığı etkinlik için akşam saat 22:00’de hareket eden otobüs, İzmir otoban çıkışında trafik ekiplerince durduruldu. Otoban’a ait yediemin deposuna bağlanan otobüsün tüm evraklarının incelendiğini, ancak herhangi bir gerekçe gösterilmeden seyahat edilmesinin doğru olmadığı yönünde kendilerine bilgi verildiğini ifade eden ADD Selçuk Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden Özgür Aydoğan, bu ayıbı kınadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Otobüs’ün İzmir’den çıkışının engellendiği haberini alan ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç ve CHP Yönetim Kurulu üyesi Özge Yıldırım, İzmir otoban çıkışına gelerek Selçuklulara destek oldular. ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç, Ankara Valiliğin kararıyla Emniyet Müdürlüğüne gönderilen karar çerçevesinde kendilerine gelen tebligatı “seyahat özgürlüğümüz var” gerekçesiyle kabul etmediklerini ifade etti. Kireç, yapılan bu haksızlığı kınadığını belirtti.

Öte yandan durumu haber alan CHP İzmir Milletvekili Musa çam olay yerine gelerek; Selçuklu hemşerilerine destek oldu. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden Ankara’ya yola çıkan tüm otobüslere el konulduğunu açıklayan Çam; “Valilik hiçbir sorun yok demesine karşı alçakça ve rezil bir biçimde halkı engelliyorlar. Emniyet güçlerinin bu insanları burada terk edip gitmesi bir suçtur. Seyahat özgürlüğümüzle ilgili kısıtlama yapıldığı için gerekli dava açılacaktır. Sabah 09:00’a kadar Ankara girişleri engellenmiş durumdadır. Ben bu demokrasi yolunda mücadele eden bu millete yapılan bu ayıbı şiddetle kınıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz