Selde Ölüm Kalım Savaşı

Mersin’in Erdemli ilçesinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe...

Mersin’in Erdemli ilçesinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde çok sayıda araç sele kapılırken, ekili alanlar sular altında kaldı.

Erdemli ilçe merkezinde etkisini arttıran sağanak yağış bazı mahalle ve beldelerde sele dönüştü. Sel nedeniyle Koyuncu Mahallesi’nde sürüklenen onlarca aracın içindeki vatandaşlar saatlerce araçlarında mahsul kaldı. Bir barakaya su baskını sonrasında mahsur kalan vatandaşları görüntülemeye giden gazeteciler köprü ağzının kapanmasıyla yola taşan sel sularının arasında kaldı. Yükselen suyun aracı sürüklemesini engellemek için çaba gösteren muhabirler, telefonla ulaştıkları belediye yetkililerinden yardım istedi. Bu sırada yolun karşısında bulunan ve otomobil içinde kalan bir sürücü sel sularının yükselmesiyle ölüm kalım savaşı verdi. Yaklaşık 45 dakika sel ile mücadele veren vatandaşın arabası elektrik direği ve çöp konteynırının arasında sıkıştı.

Reklam
Reklam

Muhabirlerin mahsur kaldığı araca belediye ekipleri yaklaşamazken, muhabirler kendi imkanlarıyla su seviyesinin düşmesiyle kurtuldular. Sel yaşanan bölgelerde iş makinelerinin ise yetersiz kaldığı belirtiliyor.

Öte yandan, su baskınları nedeniyle Mersin-Antalya arasındaki trafik uzun süre ulaşıma kapandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: