Selendi Adliyesi Kapatılmıyor

İş yükü az olduğu gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Kula Adliyesi ile...

İş yükü az olduğu gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Kula Adliyesi ile birleştirilmek üzere kapatılmasına karar verilen Selendi Adliyesi'nin, ilçe halkının ısrarı üzerine açık tutulmasına karar verildi.

Manisa’nın en uzak ilçesi konumundaki Selendi'de bulunan Adliye, HSYK'nın aldığı karar ile kapatılıp Kula Adliyesi ile birleştirilmişti. Bunun üzerine, Selendi Belediyesi başta olmak üzere, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımıyla HSYK'nın kararına itiraz edildi. İlçede oluşturulan bir heyet Ankara'ya çıkartma yapmış, "Ya Adliye geri gelecek ya da biz Uşak iline bağlanacağız" demişti. Bu girişimler sonucu HSYK dün toplanarak, 2 cumhuriyet savcısı, 2 hakimi ve 17 personeli olan Selendi Adliyesi'nin faaliyetlerine devam etmesi yönünde karar verdi. Alınan karar ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde 44, Manisa ilinde 2 adliyenin faaliyetlerine devam edeceği bildirilirken, Selendi'den atamaları yapılan savcı ve hakimlerin yerine atama yapılacağı belirtildi.

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, yaptığı açıklamada, "Sevinçliyiz. Bir olduk, birlik olduk, ilçemizde siyaset yapmadan el birliği içinde hareket ettik, hassayiset ile dim dik ayakta kaldık. Daha önce verilen karar ilçemiz için sıkıntı olmuştu. İlçemiz Kula’ya 40 km mesafede. Biz bunları dile getirdik, HSYK’da bize bu konuda hak verdi ve hassasiyet gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz