Selendi'de Orman Köylüsü Yangına Karşı Bilgilendiriliyor

Selendi ilçesine bağlı Kınık köyünde yaşayan vatandaşlar, yaz aylarının gelmesiyle muhtemel orman yangınlarına karşı bilgilendirildiler.

Selendi ilçesine bağlı Kınık köyünde yaşayan vatandaşlar, yaz aylarının gelmesiyle muhtemel orman yangınlarına karşı bilgilendirildiler.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Tahir Keskindemir, İlçe Orman İşletme Şefliği'nde görevli Orman Muhafaza Memuru Metin Türker, yangın ekipleri ile köylüler katıldı. Orman arazözü köpüklü su ile yangın söndürme çalışması yaparken, aynı zamanda söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi. İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Tahir Keskindemir yaptığı konuşmada, "Bir ağaç 60 yılda yetişiyor ancak yangında sadece 6 dakikada kül olabiliyor. Yangın ihbarlarında ve ilk müdahalede orman köylülerine çok büyük görevler düşüyor." dedi. Orman Muhafaza Memuru Metin Türker ise, "Biz yangın yerine ulaşmadan önce köy muhtarları ve köylüler müdahale ediyor. Bu durumda yangını çok daha az hasarla, ormana sirayet etmeden atlatmış oluyoruz." dedi. Yangın öncesi alınacak tedbirler için tüm çalışmaların yapıldığını ve bunların başında orman köylüsünün eğitimi ve ekipmanların hazır hale getirilmesi olduğunu söyleyen Türker, yangına müdahale sırasında en büyük görevin orman köylülerine düştüğünü vurguladı. Türker, yaz dönemlerinde bazı bilinçsiz vatandaşların tarlaların çevresindeki kuru otları yakarak yangına davetiye çıkardığını belirterek, anız yakılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: