‘Seleuka harika bir yer’

Manavgat’ta bulunan Seleuka antik kentini ziyaret eden Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Burası harika bir yer” dedi

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak çeşitli kurum müdürleriyle birlikte Manavgat’ı ziyaret etti. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, belediye başkanları, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılanan Altıparmak’a Kaymakamlık binasına girişte konulan sıramatik hakkında bilgi verildi. Vali Altıparmak çeşitli birimleri gezerek işlerini yaptırmakta olan vatandaşlar ve memurlarla sohbet etti.

Vali Altıparmak, Kaymakamlık’ta geçtiğimiz günlerde açıklanan SBS sınav sonuçlarında 500 tam puan alarak büyük başarı gösteren Bahçeşehir Koleji öğrencisi İçten Bozkurt ve Başarı Koleji öğrencisi İbrahim Mert Delikkulak’u tebrik ederek Cumhuriyet Altını ve hediye verdi.

Reklam
Reklam

Kaymakamlık makamında belediye başkanlarına yaptıkları çalışmalar hakkında sorular soran vali Altıparmak’a Kaymakam Emir Osman Bulgurlu tarafından insan odaklı hizmet çalışmasına yönelik Uluslararası Belgelendirme Sistemleri (UBSİS) tarafından verilen ISO 10002: 2006 ile SA 8000 Sosyal Sorumluluk Sertifikası hakkında bilgi verildi.

Gazetecilerin Ahmetler Köyü’nde yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) konusunda sorduğu bir soruya Vali Altıparmak; HES yapılmasına karşı olma veya mutlaka yapılması gerekir düşüncesini yanlış bulduğunu söyledi

Kaymakamlıkta yapılan toplantının ardından Vali Altıparmak, DSİ Antalya Manavgat Ovaları İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Suyumuz Kanalda Paramız Cebimizde' projesi çerçevesinde Manavgat Sol Sahil Sulama Kanalı’nda yapılan temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Altıparmak, burada Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ve DSİ Bölme Müdürü Sedat Özpınar’dan bilgi aldı.

Manavgat’ın Bucakşeyhler Köyü’nde bulunan Seleuka Antik Kenti’ni de ziyaret eden Vali Altıparmak ve beraberindekilere Side Müze Müdürlüğü uzmanlarından Ferhat İnce tarafından brifing verildi. Ferhat İnce Selekua Antik Kenti’nin tarihinin Milattan Önce 3’ncü yüzyıla kadar uzandığını, antik kentte en son yaşamın Milattan Sonra 7’nci yüzyılda sona erdiğini kaydetti. 1700’lü yıllarda yörede bulunan Tugaylar beyliğinin antik kenti kullandıklarını kaydeden İnce, bazı bölümlerin o zamanlarda tamir edildiğini kaydetti. Seleuka Antik Kenti’nde yapılan araştırmalar hakkında bilgi veren İnce 1850’li yıllarda bu bölgenin yabancı araştırmacılar tarafından incelendiğini, en 1970-1976 yılları arasında yüzey kazılarının yapıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Antik kentte bulunan yapılan hala çok sağlam olmasına şaşıran Vali Altıparmak, “Bu şekilde sağlam kalması büyük şans” dedi. Vali Altıparmak, antik kentte bulunan ve Odeon’da denilen şehir meclisi toplantı salonunda yüksek sesle konuşması ile birlikte oluşan akustiğinde hayranlık verici olduğunu kaydetti.

Seleuka Antik Kenti’nin güvenlik sorunu olduğunu öğrenen Vali Altıparmak, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ve Manavgat Belediye Başkanı’ndan birer güvenlik görevlisi görevlendirmelerini istedi. Antik kentte duvarlardaki bitkileri ve incir ağaçlarını gören Vali Altıparmak, temizlik çalışması için Kaymakam Emir Osman Bulgurlu’ya talimat verdi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kültür ve Turizm Bakanı’nın burasını devamlı söylediğini ve özel önem verdiğini ifade ederek; “Ben buraya ilk defa geliyorum. Harika bir yer. Bugüne kadar en önemli sorunu olan yolu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Özel İdare imkanlarıyla asfaltladık. Yapılacak olan bazı işler daha var. Onları da yaparak Seleuka Antik Kenti Türk turizmine kazandıracağız” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Altıparmak ve beraberindeki heyet Seleuka Gezisi’nin ardından Manavgat Şelalesi’ne geldi. Burada Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy’dan yapılacak olan proje hakkında bir bilgi alan Vali Altıparmak daha sonra Manavgat İlçe Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan Mango üretim bahçesini ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: