Selim Sadak'tan, Hakan Fidan açıklaması

Selim Sadak, Hakan Fidan ve arkadaşlarının, barışın sağlanması için yaptıklarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "KCK" kapsamında şüpheli olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski MİT elamanlarının ifadeye çağrılmasına yönelik yaptığı değerlendirmede, Hakan Fidan ve arkadaşlarının akan kardeş kanın durması, barışın sağlanması için yaptıklarının desteklenmesi ve devam etmesi için imza kapmayası başlatılması çağrısında bulundu.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Belediye Meclisinin Şubat ayı 4. gün toplantısında belediye meclis üyelerine gündemde bulunan konulara yönelik açıklamalarda bulundu. Sadak, ülke gündeminin en önemli başlıkları arasında yer alan ve geçtiğimiz gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "KCK" adı altında yürütülen soruşturma kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan şüpheli eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş de ifadeye çağırılması ilgili değerlendirmede bulundu.

Reklam
Reklam

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "KCK" adı altında yürütülen soruşturma kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve arkadaşlarının şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasının devletin en önemli kurumunun başında bulunan Hakan Fidan’ın da kendisi ve çok sayıda arkadaşının yargılandığı KCK davasından şüpheli olarak ifadeye çağrılmasının kendilerinin işledikleri iddia edilen suça ortak olduğunu, bu gelişmenin Türkiye’yi nereye götüreceğinin bilinmediğini ancak bunun Türkiye’nin geleceğine yönelik bir adım olmasını dilediklerini söyledi.

Ülkenin, diğer Ortadoğu ülkeleri gibi bir felaket uğramadan sorunlarının bir an önce barışçıl ve demokratik bir zeminde çözülmesi gerektiğini ifade eden Sadak; devletlerin istihbarat kurumları ile var olduğunu, Hakan Fidan ve arkadaşlarının ifadeye çağrılmalarının doğru ancak üzülecek bir karar olduğunu, binlerce kişinin toplumsal barışın sağlanması için yaptığı konuşmalar ve etkinliklerden dolayı KCK olduklarının iddia edildiğini, MİT siyasal iktidar ve devlet adına akan kanın durması ve barışın sağlanması Fidan ve arkadaşlarının sürdürdükleri görüşmelerin doğru olduğunu, bu çalışmaları alkışladıklarını ve desteklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan görüşmelerin ülkenin geleceğine yönelik olduğunu ve bu tür görüşmelerin yargılanmasının doğru olmadığını ifade eden Sadak, ancak barış için çaba gösteren çok sayıda siyasetçi ve belediye başkanı yargılanıyorsa bunların da yargılanması gerektiğini ve Türkiye’nin bu şekilde düze çıkacağını söyledi. Hakan Fidan'ın ve arkadaşlarının suçlu olmadığına inandığını ve bunların ülkenin geleceği yaptıkları görüşmeler ile onur bir görev ve cesur bir görev yaptıklarını ifade eden Sadak, Türkiye’deki tüm yetkililerin ve halkın bunu yapması ve desteklenmesi gerektiğini ve Hakan Fidan ve arkadaşlarının akan kardeş kanın durması, barışın sağlanması için yaptıklarının desteklenmesi ve devam etmesi için imza kapmayası başlatılması çağrısında bulundu.

Sadak, görüşmelerin ve girişimlerin sürmesi gerektiğini ifade ederek akan kanın durması ve ülkeye barışın gelmesinin bu şekilde mümkün olacağını, görüşmeler ve diyaloglar sürdüğü sürece kimsenin terörist ve KCK olmayacağını bu gelişmenin Türkiye’nin bütünlüğü içinde Kürt sorunun çözümüne katkı sunacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz