Selimiye Camii önünde polis ve talikacı mücadelesi

Selimiye Camii meydanında trafik polisi ile talikacılar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Osmanlı döneminin...

Selimiye Camii meydanında trafik polisi ile talikacılar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı.
Osmanlı döneminin ve Mimar Sinan’ın en önemli eserini görmek isteyen yüzlerce insan bu bölgeye akın ediyor. Şehiriçi ve şehir dışından yaya ve araçlarıyla gelen insanlar zaman zaman trafik yoğunluğuna takılıyor.
Ziyaretçilerin rahat bir şekilde geliş gidişlerini sağlamak isteyen trafik ekipleri güzergah üzerinde çalışma yapıyor.
Ancak Selimiye Camii’ne giden Mimar Caddesi üzerinde roman vatandaşların çalıştığı çok sayıda talika (fayton) park ediyor.
Cadde üzerinde sıra sıra dizilen talikaların trafiği aksatması üzerine polis araçları kaldırmak istedi. Talikaları almak isteyen trafik polisleri ile talika sahipleri arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Gelen tepki üzerine polis takviye ekip istedi. Yaşanan mücadelenin ardından talikalarına atlayan romanlar olay bölgeden hızla uzaklaştı.
Talika sahiplerinden biri ekmek parası için çalıştıklarını belirterek polisin kendilerine engel olmasına tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz