Selimiye Camii ve Külliyesi’ne Dünya Mirası Beratı verecek

Haziran ayında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Selimiye Camii ve Külliyesi’ne “Dünya Mirası Beratı”...

Haziran ayında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Selimiye Camii ve Külliyesi’ne “Dünya Mirası Beratı” verilecek.
Edirne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin ekim ayında açılmasının ardından Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi’ne Dünya Mirası Berat’ı verileceği belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı da Türkiye’den, Dünya Miras Listesi'ne girmiş olan varlıklar için tabela yapılmasına dair ödenek ayırdı.
Ölçüleri bildirilen tabela için Edirne’deki ilgili kuruluşlardan yer tespit yapılması istendi. Yazının gelmesiyle birlikte Edirne Belediyesi tarafından yapılan çalışmada yer tespiti yapıldı.
Ayrıca, Edirne Belediyesi hazırlattığı tabelaları Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla eş zamanlı olarak ilgili yerlere dikecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz