Selimiye Camisi Ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Girişi

Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girişinin birinci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, "Selimiye Camisi Fotoğrafları" ile "Selimiye Camisi

Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girişinin birinci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, "Selimiye Camisi Fotoğrafları" ile "Selimiye Camisi Pul ve Kartpostal" sergisi açıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda açılan sergide konuşan Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Selimiye Camisi'nin Edirne ve Türkiye için büyük bir değer olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Selimiye Camisi ile UNESCO listesinde üst sıralarda yer aldığını belirten Aslaner, "Şu an elde ettiğimiz değerin farkında değiliz. Tam olarak ayaklarımız yere basmıyor. Ancak, bizler sahip olduğumuz değerin anlamını dünyaya anlatacağız. Bugünkü etkinlik ile insanımız Selimiye'nin UNESCO'ya giriş amacını anlayacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Selimiye Camisi Fotoğrafları" sergisinin küratörü Faruk Etker de Selimiye fotoğraflarının kendisine dedesi ve babasından kaldığını ifade etti.

Etker, 48 yıldır amatör olarak fotoğraf çektiğini, özellikle de tarihi fotoğrafların arşivini yaptığını kaydetti.

"Selimiye Camisi Pul ve Kartpostal" sergisinin küratörü Edip Ağaoğlu ise Selimiye Camisi ile ilgili yayımların Osmanlı Devleti döneminde başladığını belirterek, "25 yıldır pul koleksiyonculuğuyla ilgileniyorum. Edirne Belediyesi'nden gelen teklif üzerine elimdeki materyalleri değerlendirdim. Sergideki en eski pul 1913 yılına ait basımdır. Pullar arşivde duracağına dünya mirası olan Edirne'nin tanıtımı için kullanıldı" şeklinde konuştu.

Gün boyunca gezilebilecek serginin açılışında, Edirne Belediyesi Oda Orkestrası da bir konser verdi.

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: