Selimiye Meydanı'nda 23 Nisan Coşkusu

TBMM'nin açılışının 93'üncü yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne'de coşkuyla kutlandı.Yayınlanan...

TBMM'nin açılışının 93'üncü yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne'de coşkuyla kutlandı.

Yayınlanan genelge gereği her yıl 25 Kasım Stadyumu’nda yapılan kutlamaların bu yılki adresi, Selimiye Meydanı oldu. Atatürk anıtında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenler, daha sonra Selimiye Meydanı’nda devam etti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne’ye gelen Yunan, Bulgar, Rumen, Sırp, Arnavut ve Makedon öğrenciler de 23 Nisan coşkusuna ortak olurken, Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin dans gösterileri büyük ilgi topladı.

Reklam
Reklam

Tören alanında günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, 23 Nisan 1920 tarihinin, milletin bağımsızlığını ve özgürlüğünü sembolleştiren bir tarih olduğunu belirtti. Bu günde milli egemenliğin, cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığını ifade eden Özcan, konuşmasında şunları kaydetti:

“Milletimizi azim bir yıkılıştan, destansı bir yeniden doğuşa, esaretin gölgesinden bağımsızlığın zirvesine taşıyan meclisimiz, milletimizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır. Elbette Türk çocuğu, Ata'sının kendisine emanet ettiği bu bayramın ne anlama geldiğini kavrayacak ve daha aydınlık bir Türkiye’nin gayreti içinde olacaktır. TBMM’nin açılış tarihi, vatanın işgalci devletlerin orduları ile dolu olduğu ve atalarımızın eşsiz bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, aziz ecdadımız büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak, eşsiz bir zafer kazanmıştır ve bu sayede diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte böyle büyük bir zafer, büyük önder Atatürk tarafından milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir.”

Reklam
Reklam

Özcan’ın konuşmasının ardından yerli ve yabancı gruplar çeşitli dans ve müzik gösterileri sundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Okulu’nun sergilediği gösteri büyük alkış aldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci’nin sonradan katıldığı törenlere, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Müftüsü Emrullah Üzüm ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: