Selman Kuzu: Aile içi iletişimde eşler empati yapmalı

İlahiyatçı yazar Selman Kuzu, aile içinde sağlıklı iletişimin olabilmesi için çiftlerin empati kurması gerektiğini, görüş...

İlahiyatçı yazar Selman Kuzu, aile içinde sağlıklı iletişimin olabilmesi için çiftlerin empati kurması gerektiğini, görüş alışverişinde bulunmayan çiftlerin ise büyük sorunlar yaşadığını söyledi.

Selman Kuzu, Zile Belediyesi ve Zile FEM Dershanesi'nin Saray Sineması'nda ortaklaşa düzenlediği konferansta aile içi iletişimin önemini anlattı. Konferansa Zile Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan, İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Olca, İlçe Mal Müdürü Erdal Çinicioğlu ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programdan sonra konuşan Selman Kuzu, aile içindeki iletişimde çiftlerin kendilerini birbirlerinin yerine koyarak empati yapabileceklerini söyledi. Aile içi iletişimin dört ana etkeni olduğuna ifade eden Kuzu, bunları dinleme, anlama, empati ve istişare olarak sıraladı. Empatiyi kuran eşlerin sorunları tamamen ortadan kaldırabilmek için Hz. Peygamber (sav)'in sünneti olan istişareyi yapması gerektiğini, aile içinde sağlıklı iletişimin olabilmesi için çiftlerin öncelikli olarak birbirleriyle konuşmalarını tavsiye etti.

Dinlemeden ve anlamaya çalışmadan aile içi iletişimden söz edilemeyeceğine vurgu yapan Kuzu, evlilikte de nişanlılıktaki üslubun sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

"Peygamberimiz (sav), eşler arasında tartışma olduğu vakit bu tartışmayı sona erdiren eşe Allah'ın cennetten bir köşk vereceğini belirtiyor." diyen Kuzu, bütün meselelerin istişare ve müzakere ile çözülebileceğini ifade etti. Selman Kuzu, konuşurken öfkenin mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini, bu nedenle evliliğin nişanlılıktaki üslupla devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de "Bizim kültürümüzde, inancımızda, ailemizde sevgi, saygı, huzur, mutluluk, bayraklaşır anne, baba, çocuk, babaanne, anneanne ve dede kucaklaşır eğer ailelerimizde bunlar eksikse hocamızın ifadeleri doğrultusunda kendimizi sorgulama zamanı geldi geçiyor bile. İnşallah o güzel kelimelerin feyiz ve bereketinden istifade edenlerden oluruz." dedi.

Program sonunda Başkan Lütfi Vidinel, Selman Kuzu’ya Osmanlı devlet arması tablosu hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: