Selmanoğlu'ndan Kırgızistan Cumhurbaşkanı'na Ziyaret

Geçtiğimiz ay kurulan Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği çalışmaları Kırgızistan'da resmen başlarken, Elazığ Belediye Başkanı ve...

Geçtiğimiz ay kurulan Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği çalışmaları Kırgızistan'da resmen başlarken, Elazığ Belediye Başkanı ve Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği Kurucu Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Selmanoğlu bu kapsamda, 23 kişilik bir heyetle Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’i makamında ziyaret etti.

Heyet, Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Atambayev ve Meclis Başkanı Sharipovich ile görüşme gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Necati Çetinkaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Avrasya Kalkınma Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cengiz, Yunus Emre Enstitüsü Üyesi Prof. Dr. Celal Erbay, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda belediye başkanı ile iş adamından oluşan heyeti ilk olarak Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev kabul etti. Heyeti ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev "Son yıllarda özellikle de Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'den çok destek görüyoruz. Kendilerine meclisimiz adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Heyet adına konuşan Necati Çetinkaya da Atambayev'e, Türkiye'nin ekonomisinin nereden nerelere nasıl geldiğini anlattı. Her zaman Türkiye'nin Kırgızistan'ın yanında olacağını ifade eden Çetinkaya, "Atambayev kardeşimizle görüşmek bizim için büyük bir şereftir" diye konuştu.

Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise, "Kırgızistan’a yapılan ziyaretin ülkemiz açısından son derece faydalı geçti. Kendilerinden sıcak bir misafirperverlik gördük" şeklinde konuştu.

Heyet son olarak Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçisi Nejat Akçal'ı makamında ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz