'Selvi Boylum Al Yazmalım' açıkhavada sinemaseverlerle buluşuyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Mübarek Ramazan ayını çeşitli etkinliklerle...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Mübarek Ramazan ayını çeşitli etkinliklerle süsleyen ve halkın unutulmaz geceler yaşaması için organizasyonlar düzenleyen Ereğli Belediyesi, önemli bir kültür hizmetine daha imza atıyor.
Türk toplumunun hafızalarında önemli bir yeri olan ve yirmin yüzyılın en önemli kültürel faaliyetlerinden biri olarak kabul edilen Açık Hava Sineması keyfi, yıllar sonra bir kez daha yaşatılacak. Sahil bandında bulunan amfi tiyatroda kurulacak sinemada, 3 Ağustos Çarşamba gecesi gösterime sunulacak ilk film, Türk Sineması’nın ölümsüz eserlerinden biri olan Selvi boylum Al Yazmalım olacak.
Sinema gösterimi ile ilgili olarak kamuoyuna bilgi vermek ve halkı davet etmek için yazılı bir açıklama yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü imzasını taşıyan Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında tam 32 yıl sonra ilk kez açık hava sineması kurulacağını ve Ramazan boyunca vatandaşlara nostaljik bir heyecan yaşatılacağını belirtti.
Başkan Posbıyık açıklamasında, mübarek ay boyunca çok sayıda unutulmaz Yeşilçam eserinin gösterime sunulacağı açık hava sinemasında Çarşamba günü Ünlü Kırgız Yazarı Cengiz Aytmatov’un öyküsünden derlenen Atıf Yılmaz filmi Selvi Boylum Al Yazmalım ile binlerce vatandaşı geçmişe götürmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Posbıyık açıklamasında, "Bu Ramazan boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, Yeşilçam’ın unutulmaz sinema eserleri ile halkımızı bir kez daha buluşturmayı amaçladık. Arkadaşlarımızın titiz çalışmaları neticesinde birçok önemli eserin gösterime sunulması amacıyla gerekli çalışmaları tamamladık ve bu eserleri de tam 32 yıl sonra sahildeki amfi tiyatroda kurulacak açık hava sinemasında gösterime sunmayı kararlaştırdık. 3 Ağustos Çarşamba günü saat 21.30’da da ilk büyük eseri gösterime sunacağız. Halka açık ve ücretsiz gösterimde halkımıza başrollerini 2010 yılında gerçekleştirilen 17. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali’nde kentimizde ağırladığımız ve Sevgi Barış Dostluk Ödülü takdim ettiğimiz Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın paylaştığı Selvi Boylum Al Yazmalım filmini sunacağız. En son, bundan tam 32 yıl önce sinemalarda gösterime sunulan bu önemli eseri bu kez açık hava sineması keyfiyle ve Full HD olarak izleme zevkini hep birlikte yaşayacağız. Bizi yıllar öncesine götürecek ve unutulmaz bir nostalji gecesi yaşatacak gösterime tüm değerli halkımızı davet ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz