Sema Ayini'ne bilet bulamayanların imdadına internet yetişti

Her yıl 07-17 Aralık tarihleri arasında yapılan Mevlana'yı Anma Törenleri'nde en büyük ilgiyi, her gün...

Her yıl 07-17 Aralık tarihleri arasında yapılan Mevlana'yı Anma Törenleri'nde en büyük ilgiyi, her gün iki defa yapılan Sema Ayinleri görüyor. Bu sebeple Mevlana'yı Anma Törenleri kapsamında yapılan sema ayinlerinin biletleri, törenler başlamadan aylar önce tükendi. Sema Ayinleri'ne bilet bulamayanları düşünen Konya Büyükşehir Belediyesi, 11 gün boyunca yapılacak 21 Sema Ayini'ni internetten canlı yayınlamayı kararlaştırdı.
Konya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, her yıl 07-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlana'yı Anma Törenleri'nde bu sene çok sayıda yeniliğe imza attı. Törenlerdeki en önemli yenilik Sema Ayinleri'ne bilet rezervasyonlarının internet üzerinden yapılmaya başlanması oldu. Önceki yıllarda, bilet satışını kendisi yapan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, 'biletler toptan satılıyor, hatırlı insanlara öncelik veriliyor, biletler karaborsada satılıyor' benzeri haksız eleştirilere maruz kalıyordu. Bu gibi eleştirilerin önüne geçmeyi amaçlayan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bu sene törenler boyunca yapılacak bütün Sema Ayinleri'nin biletlerini, geçen yıl yapılan törenlerin hemen ardından internet üzerinden satışa sundu. İnternet üzerinden yapılan satış sonrasında biletler, törenlere aylar kala tükendi.
Yurtiçi ve yurtdışından hem Hz. Mevlana'yı ziyaret etmek hem de Sema Ayini izlemek amacıyla Konya'ya gelmek isteyenler, Sema Ayini biletleri tükendiği için ziyaret planını ertelemek zorunda kaldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, bilet bulamadığı için Konya ziyaretini ertelemek zorunda kalan vatandaşlar için, Sema Ayinleri'ni internet üzerinden canlı yayınlama kararı aldı. 07-17 Aralık tarihleri arasında, her gün 14.00 ve 20.00 saatlerinde Mevlana Kültür Merkezi Büyük Salon'da yapılacak Sema Ayini, www.konya.bel.tr adresinden canlı yayınlanacak. İlk dört günde yapılan ve canlı yayınlanan 7 Sema Ayini'nin görüntüleri de istenildiği takdirde belediyenin internet sitesinden izlenebiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz