Sema Koleji Öğretmen Ve Öğrencileri Fidan Dikti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Sema Koleji öğrencileri, çevrenin ve ormanların korunmasını fidan dikerek gösterdi. Sema Koleji...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Sema Koleji öğrencileri, çevrenin ve ormanların korunmasını fidan dikerek gösterdi. Sema Koleji öğrencileri, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nün Sarılar beldesinde gösterdiği alana öğretmen ve öğrenciler birlikte fidan dikti. Okul Müdürü Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada öğrenci ve öğretmenlerle Sarılar beldesinde 200 fidan dikimi yaptıklarını söyledi.
Uygulamalı fidan dikimiyle öğrencilere ormanların ne kadar önemli olduğunu göstermeyi hedeflediklerini belirten Çakır, gelecek kuşaklara bırakılacak en anlamlı mirasın temiz bir çevre ile bozulmamış ormanlar olduğunu kaydetti. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yaştaki çocuklar görerek, yaparak, yaşayarak öğreniyorlar. İlkbahar mevsimine girdik. Mevsim ağaç dikim mevsimi olması nedeniyle bu etkinliği düzenledik. Öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamak ve ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmak için fidan dikimi yaptık."
Okul Müdür Yardımcısı Erkan İnalkaç'ta yaptığı açıklamada, öğrencileriyle birlikte diktikleri fidanların yeşermesi için belirli aralıklarla gelerek bakımını yapacaklarını kaydetti. İnalkaç, "Okumuz öğrencileriyle fidan dikimini belirli aralıklarla yapacağız. Çocukların unutamayacakları etkinliklerden birisi çevre bilinci ile ağaç sevgisi. Eğlenerek öğretmek için, çevre bilinci oluşturmak için bugün böyle bir çalışma yaptık. Çocuklarımıza çevre bilincini ve ağaç sevgisini aşılamanın mutluluğunu yaşadık." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz