Şemdin Sakık: “karanlık Noktaların Aydınlanması İçin İfade Veriyorum”

Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren Şemdin Sakık, karanlık noktaların aydınlanması için bu davada ifade...

Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren Şemdin Sakık, karanlık noktaların aydınlanması için bu davada ifade verdiğini belirterek, “Dağda defalarca karşılaştığım Türk ordusuna saygı duydum” dedi. Yıllardır gençleri PKK’nın elinden kurtarmaya çalıştığını savunan Sakık, “Kişilik değişmeyebilir ama tercihler değişkendir” dedi.

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen Ergenekon davasında Şemdin Sakık’ın tanık sıfatıyla ifadesinin alınmasına devam ediliyor.

Sakık davanın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un dün yaptığı yazılı açıklamaya gönderme yaparak, "Burada 'Şemdin Sakık gibi bir teröristin bu mahkemede ifade vermesi yanlıştır. Bunu Türk halkının bilgisine sunuyorum' demekle olmaz. Bu mantıkla gidersek benim hala PKK'yı savunmam gerekirdi. Oysa yıllardır gençleri PKK'nın elinden kurtarmaya çalışıyorum. Kişilik değişmeyebilir ama tercihler değişkendir ve değişebilir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Samimiyetimi tartışma konusu yapanlar hizmetlerimin boyutuna dikkat etmelidir” diyen Sakık, “Öcalan'ın Şam'dan getirilmesi tamamen benim geliştirdiğim plan çerçevesinde oldu. Bunu söylerken ne kadar büyük bir risk aldığımı biliyorum. Ölüm riskini göze alarak açıklıyorum. Genelkurmay Başkanlığı yaptıkları halde ya bunu bilmiyorlar ya da bu gerçeği göz ardı ediyorlar" diye konuştu.

12 Eylül 1980 şartlarının kendisini dağa çıkmaya zorladığını belirten Sakık, “Şartlar beni dağa itti. Ben savaşçı olarak doğmadım. Dağda Türk ordusu ile defalarca karşı karşıya geldik. Türk ordusunun disiplinli, fedakar, üretken ve bir hiyerarşi içinde olduğunu gördüm. Saygı duydum" dedi.

Bingöl’de 33 erin şehit edildiği 1993 yılında zayiat verenin Türk ordusu olduğunu söyleyen Sakık, "Ordu, albaylarını, yarbaylarını, komutanlarını, askerlerini kaybetti. Bunun akıbetinin araştırılmasını istemek vatan hainliği değildir. Bu karargahtakiler bunun ortaya çıkarılması için çalışmalıydılar. Asker arkadaşlığı, yoldaşlık bunu gerektirirdi. Aslında her şeyi biliyorlardı ve bunu gizlediler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Karanlık noktaların aydınlanmasını istediği için dava kapsamında ifade vermek istediğini belirten Sakık, “Başka amacım yok. Açıklığın olduğu dünyada sinsice hareket edilmez. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ancak bazı yalanlar yatsıyı da beklemez akşam ortaya çıkar. Halkın aydınlatılması gerekiyor. Bazı gerçeklerin gizlenilmemesi gerekiyor. Bünyede bir zehir, kirlilik varsa bu ülke yoluna girmiş sayılmaz. Ergenekon, Balyoz ve KCK davaları olmasaydı bugün kan oluk oluk akacaktı. Ben bu işin ruhunu biliyorum. Bu nedenle hayırlı bir iş yaptığıma inanıyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: